Пилешка яхния с бамя

Пилешка яхния с бамя

Подготовка 25 мин Приготвяне 35 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Засищащо и здравословно ястие за всеки ден.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
242 ккал 7 г 2 г 12 г 6 г 4 г 33 г 0.7 г
Захар Фибри Протеини Сол 6 г 4 г 33 г 0.7 г
242 ккал 7 г 2 г 12 г 6 г 4 г 33 г 0.7 г

Продукти

  • 1 с.л. зехтин
  • 500 г обезкостени пилешки бутчета, без кожата, нарязани на парчета
  • 1 глава лук, нарязана
  • 1 зелена чушка, без семена, нарязана
  • 3 стръка целина, тънко нарязани
  • 1 скилидка чесън, тънко нарязана
  • 1/4 ч.л. кайенски пипер
  • 1 ч.л. Червен пипер
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. сушена мащерка
  • 1 Дафинов лист
  • 1 препълнена с.л. брашно
  • 400 г консерва нарязани домати
  • 400 мл пилешки бульон
  • 100 г бамя, нарязана на 2 см кръгчета
  • 1 малка шепа салвия, листата нарязани
  • хрупкав хляб или ориз, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте зехтина в голяма тенджера на умерен огън. Добавете пилешкото месо на порции и го запържете за около 5 мин до кафяво. Извадете го с решетъчна лъжица и оставете настрана.

2. Сложете в тенджерата лука, зелената чушка и целината, похлупете и гответе 5 мин, като разбърквате от време на време, докато омекнат леко. Прибавете чесъна, подправките, мащерката и дафиновия лист и гответе още 1 мин, докато се ароматизира. Върнете пилето и соковете му в съда, добавете брашното и разбъркайте добре. Налейте доматите и бульона. След като заври, гответе 5 мин и добавете бамята и половината салвия. Намалете огъня, похлупете и оставете да къкри 10 мин. Подправете, поръсете с останалата салвия и сервирайте с хляб или ориз.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Здравословни Мексиканска кухня Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Глазирано свинско със салата от ябълка и булгур

Goodfood 30 м , свински пържоли с кожа, лимони, пилешки бульон, целина, мед, зехтин, кресон, булгур, ябълки 9 продукта

Препоръчани

Коментари

....................................