Запечени лингуини с чушка и хрупкави трохи

Запечени лингуини с чушка и хрупкави трохи

Подготовка 15 мин Приготвяне 30 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Полезна и вкусна храна, с малко мазнини и калории.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
437 ккал 17 г 5 г 59 г 11 г 4 г 13 г 1.3 г
Захар Фибри Протеини Сол 11 г 4 г 13 г 1.3 г
437 ккал 17 г 5 г 59 г 11 г 4 г 13 г 1.3 г

Продукти

  • 4 чушки, различни цветове, без семена, нарязани
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън, тънко нарязани
  • щипка едър лют Червен пипер
  • 100 г пресен бял хляб, смлян на трохи
  • 300 г лингуини
  • 85 г зелени маслини без костилки, разполовени
  • 1/2 връзка Босилек , накъсан, запазете няколко листа за украса
  • кората от 1/2 лимон
  • 25 г масло

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сложете чушките в тава и ги разбъркайте с половината от зехтина. Подправете и разстелете на един слой. Печете 30 мин, докато омекнат.

2. Сложете останалия зехтин в тиган. Добавете чесъна и го оставете за 10 сек на слаб огън да омекне. Прибавете лютия пипер, хлебните трохи, подправете и запечете, докато станат златисти и хрупкави. Извадете в чиния и оставете настрана.

3. Сварете пастата според инструкциите на опаковката, отцедете и запазете няколко с.л. от водата. Разбъркайте лингуините с печените чушки, маслините, накъсания босилек, лимоновата кора, водата, маслото и подправете. Поръсете с хрупкавите трохи, листа босилек и сервирайте.

Коментирай
Харесай 2 Надя Филипова IRINA SOKOLOVA

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня Здравословни Пица Средиземноморска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Плодово табуле с фета

Goodfood 40 м , кускус, магданоз, булгур, Лимони, месо, смесени ядки, Чесън, зехтин, мента, смесени сушени плодове, фета 11 продукта
Сготви

Харесай Телешко карпачо с хрупкаво поширано яйце

Goodfood

Препоръчани

Коментари

.............................