Тарта с тиква и рикота и люта салата с рукола

Тарта с тиква и рикота и люта салата с рукола

Подготовка 15 мин Приготвяне 45 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Всички ще харесат тази вкусна и здравословна тарта.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
577 ккал 36 г 14 г 49 г 7 г 3 г 14 г 0.8 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 3 г 14 г 0.8 г
577 ккал 36 г 14 г 49 г 7 г 3 г 14 г 0.8 г

Продукти

  • 1 тиква цигулка (около 800 г), обелена и нарязана 2 см кубчета
  • 2 с.л. зехтин
  • 320 г бутер тесто
  • 250 г рикота
  • няколко листа салвия, ситно нарязани
  • голяма щипка Индийско орехче
  • кората и сокът от 1/2 лимон
  • 70 г рукола
  • 1 червена люта Чушка , без семената, ситно нарязана
  • 25 г кедрови ядки

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 220°С (200°С с обдухване). Сложете тиквата в тава. Размесете я с половината от зехтина, подправете и разстелете на един слой (може да се нуждаете от 2 тави). Печете 30-35 мин, докато омекне.

2. Междувременно покрийте друга тава с хартия за печене. Развийте бутер тестото върху нея, с върха на ножа очертайте леко рамка на 1 см от краищата на тестото и надупчете вътрешността с вилица. Печете 15 мин.

3. Смесете рикотата, салвията, индийското орехче, лимоновата кора, подправете добре.

4. Щом тестото и тиквата се изпекат, ги извадете от фурната. Внимателно притиснете надолу центъра на тестото с гърба на вилицата. Намажете средата с микса с рикота. Разпредете отгоре 2/3 от тиквата, а останалото охладете и запазете за сряда. Печете още 10-15 мин, докато тестото стане златисто и хрупкаво. Смесете лимоновия сок, руколата, лютата чушка, кедровите ядки и 1 с.л. зехтин. Поръсете тартата с половината от тази смес, а другата част поднесете като гарнитура.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня Пица

Опитайте още

Сготви

Харесай Чеснов хляб

Goodfood 1 ч 40 м , бяло брашно, топчици моцарела (около 20 бр.), сух риган, малка връзка магданоз, ситно нарязан (ако искате, оставете и малко за украса), масло, разтопено (купете пакетче от 250 г и използвайте останалото за чесновото масло), скилидка чесън, смачкана, масло, суха мая, царевично брашно или грис, червен винен оцет, малко зехтин, за намазване, нарязани домати от консерва, скилидки чесън, смачкани, захар, малка бучка масло, захар 16 продукта
Сготви

Харесай Бананов сладолед с фъстъчено масло

Goodfood 1 ч 10 м

Препоръчани

Коментари

....................................