Тарта с тиква и рикота и люта салата с рукола

Тарта с тиква и рикота и люта салата с рукола

Подготовка 15 мин Приготвяне 45 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Всички ще харесат тази вкусна и здравословна тарта.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
577 ккал 36 г 14 г 49 г 7 г 3 г 14 г 0.8 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 3 г 14 г 0.8 г
577 ккал 36 г 14 г 49 г 7 г 3 г 14 г 0.8 г

Продукти

  • 1 тиква цигулка (около 800 г), обелена и нарязана 2 см кубчета
  • 2 с.л. зехтин
  • 320 г бутер тесто
  • 250 г рикота
  • няколко листа салвия, ситно нарязани
  • голяма щипка Индийско орехче
  • кората и сокът от 1/2 лимон
  • 70 г рукола
  • 1 червена люта Чушка , без семената, ситно нарязана
  • 25 г кедрови ядки

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 220°С (200°С с обдухване). Сложете тиквата в тава. Размесете я с половината от зехтина, подправете и разстелете на един слой (може да се нуждаете от 2 тави). Печете 30-35 мин, докато омекне.

2. Междувременно покрийте друга тава с хартия за печене. Развийте бутер тестото върху нея, с върха на ножа очертайте леко рамка на 1 см от краищата на тестото и надупчете вътрешността с вилица. Печете 15 мин.

3. Смесете рикотата, салвията, индийското орехче, лимоновата кора, подправете добре.

4. Щом тестото и тиквата се изпекат, ги извадете от фурната. Внимателно притиснете надолу центъра на тестото с гърба на вилицата. Намажете средата с микса с рикота. Разпредете отгоре 2/3 от тиквата, а останалото охладете и запазете за сряда. Печете още 10-15 мин, докато тестото стане златисто и хрупкаво. Смесете лимоновия сок, руколата, лютата чушка, кедровите ядки и 1 с.л. зехтин. Поръсете тартата с половината от тази смес, а другата част поднесете като гарнитура.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня Пица

Опитайте още

Сготви

Харесай Гръцка мусака с агнешко и макарони

Goodfood 1 ч 35 м
Сготви

Харесай Спагети с карамелизиран лук, къдраво зеле и горгонзола

Goodfood 35 м
Сготви

Харесай Печен див гълъб върху хляб

Goodfood 50 м , цял гълъб, хляб, зехтин, зелени подправки, червено вино, масло, Чесън 7 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................