Сандвичи Слопи Джо с пуешко и салата от целина

Сандвичи Слопи Джо с пуешко и салата от целина

Подготовка 10 мин Приготвяне 10 мин
Трудност: Лесно
Броя: 6
Автор: Goodfood

Здравословна версия на любима рецепта.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
353 ккал 8 г 1 г 43 г 21 г 5 г 27 г 1.2 г
Захар Фибри Протеини Сол 21 г 5 г 27 г 1.2 г
353 ккал 8 г 1 г 43 г 21 г 5 г 27 г 1.2 г

Продукти

  • 1 с.л. зехтин
  • 2 малки глави червен лук, нарязани
  • 2 скилидки чесън, нарязани
  • 500 г пуешка кайма
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. лют пушен Червен пипер
  • 2 с.л. кафява захар
  • 125 мл ябълков оцет плюс 1 с.л.
  • 500 г доматено пюре
  • 75 мл нискомаслена майонеза
  • 1 с.л. златиста кристална захар
  • 1/4 глава Целина , обелена и настъргана
  • 2 моркова, настъргани
  • 6 малки меки питки

Приготвяне

1. Загрейте зехтина в голям тиган. Добавете половината лук, чесъна и малко сол, гответе 5 мин. Добавете каймата и гответе, докато покафенее. Добавете кимиона, пипера, кафявата захар и 125 мл оцет и гответе още 5 мин. Налейте доматеното пюре и гответе още 10 мин. Свалете от огъня и дръжте топло.

2. В купа смесете 1 с.л. оцет, майонезата, малко сол и пипер и кристалната захар. Добавете целината, морковите и останалия лук, разбъркайте. Сложете по малко от сместа с пуешкото върху питките и покрийте със салатата от целина.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Предястия Рецепти за парти Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Салата от целина с пармезан, орехи и магданоз

Goodfood 15 м , лимон, пармезан, магданоз, шери оцет, целина, зехтин, орехови ядки, целина, едрозърнеста горчица 9 продукта
Сготви

Харесай Пълнен марокански пита хляб

Goodfood 5 м , фалафел, хумус, червена чушка, пита хляб, листа рукола 5 продукта
Сготви

Харесай Лучено конфи с портокал и кориандър

Goodfood 1 ч 25 м , портокал, морска сол, семена от кориандър, балсамов оцет, зехтин, светла захар мусковадо, лук, черен пипер, червен винен оцет, Масло 10 продукта

Препоръчани

Коментари

..................................