Салата от аспержи и тиквички с фета и сусам

Салата от аспержи и тиквички с фета и сусам

Подготовка 15 мин Приготвяне 60 мин
Трудност: Лесно
Порции: 1
Автор: Goodfood

Вкусът на аспержите и тиквичките се засилва при запичане на грил, а запеченият сусам и солената фета придават максимум вкус за калория. Това ястие може да бъде и чудесна гарнитура към печено месо или риба.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
214 ккал 11 г 4 г 12 г 7 г 9 г 15 г 0.8 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 9 г 15 г 0.8 г
214 ккал 11 г 4 г 12 г 7 г 9 г 15 г 0.8 г

Продукти

  • 1 ч.л. сусамово семе
  • 140 г Аспержи
  • 50 г Грах
  • 200 г тиквички
  • 1 ч.л. сусамово олио или зехтин
  • малка шепа листа от рукола
  • 20 г фета сирене
  • настърганата кора от 1/2 лимон

Приготвяне

1. Загрейте малък тиган и запечете на сухо сусама, като разклащате съда, докато сусамът стане ароматен и светлокафяв. Прехвърлете в купа.

2. Задушете аспержите за 3-4 мин във вода, докато се сготвят. Прехвърлете ги в леденостудена вода да се охладят, след това отцедете и ги подсушете напълно в кърпа. Сварете граха за 3 мин в същата вода от аспержите, отцедете и охладете на течаща вода. Нарежете тиквичките по диагонал с дебелина 0,5 см.

3. Силно загрейте оребрен тиган. Намажете аспержите и тиквичките със зехтин и запечете на порции, докато се появят приятни тъмни ивици. Нарежете аспержите на парчета с 5 см дължина.

4. Смесете аспержите, тиквичките, граха, руколата, фета сиренето и лимоновата кора. Поръсете отгоре малко черен пипер и сусам, преди да сервирате.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни

Опитайте още

Сготви

Харесай Лека майонеза

Goodfood зехтин, жълтък, червен пипер, кисело мляко, горчица, черен пипер, лимонов сок 7 продукта
Сготви

Харесай Чорисо с леща и цвекло

Goodfood 15 м , зелена леща от консерва, червен лук, рукола, червено цвекло, мини чорисо, студено пресован зехтин, шери оцет 7 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................