Индийска пилешка салата BBC Good Food Bulgaria – Рецепти и готварски съвети
Индийска пилешка салата

Индийска пилешка салата

Подготовка 15 мин Приготвяне 10 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Пригответе тази вкусна салата за обяд - цялото семейство ще я хареса.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
338 ккал 14 г 7 г 13 г 6 г 4 г 39 г 0.9 г
Захар Фибри Протеини Сол 6 г 4 г 39 г 0.9 г
338 ккал 14 г 7 г 13 г 6 г 4 г 39 г 0.9 г

Продукти

  • 4 пилешки гърди, без кожата
  • 1 пълна с.л. смес от подправки тандури масала
  • 1 връзка Кориандър , листата отделени, стеблата нарязани
  • кората и сокът от 1 лайм
  • 150 мл кокосово мляко
  • 2 пълни с.л. чътни от манго
  • 1/2 краставица, обелена и нарязана на тънки ленти по дължина
  • 100 г листа от млад Спанак
  • 1 малка глава червен лук, тънко нарязан на кръгчета
  • 4 хрупкави индийски питки, начупени на парчета

Приготвяне

1. Завийте пилешките гърди в двойно прозрачно фолио и с помощта на точилка ги изтънете до 1 см дебелина. Намажете ги със сместа от подправки, сол и пипер. Запечете ги на оребрен тиган на умерен огън за около 3-5 мин от всяка страна, докато се изпекат добре и отвътре.

2. За дресинга смесете стеблата кориандър, кората и сока от лайм, кокосовото мляко и чътнито от манго, разбъркайте добре и тогава подправете. Подредете продуктите за салатата в голяма чиния. Когато пилешкото стане готово, нарежете го и го добавете към салатата. Полейте с част от дресинга, поръсете с листа кориандър и парченцата хляб, сервирайте.

Коментирай
Харесай 1 Анна

Тагове

А-Я рецепти Източна кухня Салати Салати с месо Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Задушено телешко с червени боровинки и подправки

Goodfood 4 ч 5 м
Сготви

Харесай Салата с риба тон, фенел и боб

Goodfood 10 м , консерва риба тон, едрозърнеста горчица, фенел, копър, тиквени семки, зехтин екстра върджин, краставица, лимон, магданоз, консерва бял боб 10 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................