Салата с риба тон и аспержи

Салата с риба тон и аспержи

Подготовка 20 мин Приготвяне 12 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Лесна и полезна салата само за 30 мин.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
490 ккал 17 г 3 г 45 г 8 г 10 г 36 г 0.8 г
Захар Фибри Протеини Сол 8 г 10 г 36 г 0.8 г
490 ккал 17 г 3 г 45 г 8 г 10 г 36 г 0.8 г

Продукти

  • 8 дребни пресни картофа
  • 2 яйца, размер М
  • 125 г Аспержи , твърдите краища отрязани
  • 185 г консерва риба тон, отцедена и накъсана на едри парчета
  • 1 малка шепа черни маслини, без костилки, разполовени
  • 1 зелена салата, листата накъсани
  • хрупкав хляб, за сервиране
  • ЗА ДРЕСИНГА
  • 1 глава лук шалот, ситно нарязан
  • 1 ч.л. английска горчица на прах
  • 2 с.л. бял винен оцет
  • 1 с.л. студено пресован зехтин или олиото от консервата риба тон
  • 1 щипка захар

Приготвяне

1. Сварете картофите за 8-12 мин, докато омекнат. Отцедете, охладете за кратко под студена течаща вода и отново отцедете. Оставете настрана да се охладят напълно.

2. Сложете яйцата в тенджера със студена вода и ги оставете да кипнат. Щом водата заври, добавете аспержите за 2 мин. Отцедете и полейте всичко със студена вода. Отцедете отново аспержите добре.

3. Щом яйцата се охладят, обелете ги и ги нарежете на половинки или четвъртинки. Разбъркайте съставките за дресинга с 1 с.л. вода и подправете на вкус.

4. Сложете картофите, аспержите, рибата тон, маслините и листата в купа. Полейте отгоре с дресинга и разбъркайте внимателно. Добавете яйцата отгоре и сервирайте с хрупкав хляб.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Април Европейска кухня Май Риба и морски дарове Салати Салати с месо Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Прясна паста

Goodfood 1 ч 5 м , пармезан, масло, яйца, брашно тип 00, листа от салвия, грис 6 продукта
Сготви

Харесай Люта чеснова фокача

Goodfood 30 м , фокача, Чесън, магданоз, масло, червена люта чушка 5 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................