Домашен сладолед с малини

Домашен сладолед с малини

Подготовка 35 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Порции: 12
Автор: Goodfood

С този десерт може да създавате настроение цяло лято на своите гости.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
198 ккал 15 г 9 г 12 г 10 г 1 г 3 г 0.1 г
Захар Фибри Протеини Сол 10 г 1 г 3 г 0.1 г
198 ккал 15 г 9 г 12 г 10 г 1 г 3 г 0.1 г

Продукти

  • 50 г овесени ядки
  • 25 г светла кафява захар
  • 350 г малини
  • 2 с.л. уиски (по желание)
  • 3 големи яйца
  • 100 мл светъл мед
  • 300 мл пълномаслена сметана

Приготвяне

1. Разпръснете овесените ядки със захарта равномерно върху тавичка, постлана с хартия за печене. Запечете на умерено загрят грил за 10-15 мин, докато сместа покафенее и се карамелизира. Разбърквайте редовно, за да не загори. Оставете да се охлади в тавата, преди да отделите от хартията. Начупете на малки парчета и ги оставете настрана. Намаслете и покрийте с прозрачно фолио 900-грамова форма, като се уверите, че фолиото не се е скъсало.

2. Намачкайте малините в цедка над купа, за да отстраните семките и да направите пюре. Добавете уискито, ако използвате, оставете настрани. Разбийте яйцата и меда в широка купа над съд със слабо къкреща вода, докато сместа стане бледа, плътна и удвои обема си. Отстранете от огъня.

3. Разбийте сметаната в отделна купа, докато стане плътна и започне да образува връхчета. Добавете яйчената смес към сметаната, а след това и парчетата карамелизирани овесени ядки. Внимателно сипете на зиг-заг малиновото пюре, за да получите вълнообразен ефект. Прехвърлете сместа в подготвената форма, покрийте с още прозрачно фолио и сложете във фризера за 10-12 часа или за една нощ.

4. За да сервирате, извадете формата от фризера, отстранете горното фолио, сложете десерта в чиния и махнете цялото фолио. Нарежете го на резени и сервирайте веднага. Поръсете с пресни малини и още малиново пюре, ако желаете.

Коментирай
Харесай 1 maria-ionkova

Тагове

А-Я рецепти Август Десерти Европейска кухня Рецепти за сладолед Септември Юли

Опитайте още

Сготви

Харесай Лют стек с лимонова царевица и хрупкава салца

Goodfood 30 м

Препоръчани

Коментари