Салата от зелен боб, ечемик и мента

Салата от зелен боб, ечемик и мента

Подготовка 20 мин Приготвяне 50 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Зеленият боб се съчетава много добре със зърнени храни като ечемик или ориз, независимо дали е топъл в ястия като ризото, или студен в салати като тази.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
469 ккал 26 г 6 г 42 г 4 г 10 г 18 г 0.8 г
Захар Фибри Протеини Сол 4 г 10 г 18 г 0.8 г
469 ккал 26 г 6 г 42 г 4 г 10 г 18 г 0.8 г

Продукти

  • 1 л зеленчуков бульон
  • 500 г зелен Боб , без шушулките (или замразен)
  • 225 г перлен ечемик
  • 2 шепи листа от мента
  • 200 г репички, разрязани на четири
  • 100 г цели лешници, печени и едро начупени
  • 140 г козе сирене, натрошено на малки парченца
  • ЗА ДРЕСИНГА
  • 4 с.л. студено пресовано рапично олио или зехтин
  • 1 с.л. червен винен оцет
  • сокът и кората от 1/2 лимон
  • 1 с.л. листа мента, ситно нарязани

Приготвяне

1. Загрейте бульона в средно голяма тенджера, докато заври, добавете боба и варете 3 мин, докато зрънцата изплуват. С решетъчна лъжица преместете боба в купа и го охладете под течаща вода, за да се прекрати готвенето му. Обелете зрънцата от люспите, по желание.

2. Добавете ечемика към бульона и оставете да къкри на слаб огън 40-45 мин, докато омекне. Отцедете го, прибавете листата мента и разбъркайте, докато е топло. Охладете ястието.

3. За дресинга разбийте всички съставки, подправете добре, прибавете към изстиналия ечемик. Сервирайте в голямо плато или самостоятелни чинии, като поръсите с репичките, лешниците и козето сирене.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Гарнитури и сосове Европейска кухня Салати Юли Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Розови макарони с крем ганаш и ягодово сладко

Goodfood замразени Ягоди, шоколад, захар, течна сладкарска сметана 4 продукта
Сготви

Харесай Брюкселско зеле със запечен сусам

Goodfood 20 м , Брюкселско зеле, вино шери, сусамови семена, червена люта чушка, захар, соев сос с ниско съдържание на натрий 6 продукта

Препоръчани

Коментари

..................................