Червено кадифе с малини

Червено кадифе с малини

Подготовка 25 мин Приготвяне 30 мин
Трудност: Лесно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Тортата Червено кадифе е любима на мнозина, но много рецепти включват цяла бутилка оцветител, който може да съдържа добавки. За да се чувствате по-добре, когато си сложите второ парче, използвайте само няколко капки за розов нюанс, а за основния цвят заложете предимно на малините.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
750 ккал 41 г 25 г 86 г 62 г 3 г 9 г 1.2 г
Захар Фибри Протеини Сол 62 г 3 г 9 г 1.2 г
750 ккал 41 г 25 г 86 г 62 г 3 г 9 г 1.2 г

Продукти

  • 280 г ситна кафява захар
  • 175 г краве масло, меко
  • 3 големи яйца
  • 280 г брашно с набухвател
  • 75 г какао на прах
  • 150 мл айрян
  • 1 ч.л. бял винен оцет
  • 85 г пълномаслено крем сирене
  • 75 г пасирани малини, претрити през цедка, за да се отстранят семките
  • 1/2 ч.л. червен оцветяващ гел за храна
  • 150 г малини, по желание
  • ЗА КРЕМА СЪС СИРЕНЕ
  • 200 г пудра захар
  • 50 г краве масло, омекнало
  • 140 г крем сирене

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Намаслете и покрийте с хартия за печене две 20-сантиметрови тави. С електрически миксер разбийте захарта и маслото на светла въздушна смес. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате до пълното му усвояване.
    
2. Пресейте брашното и какаото в купа. Добавете половината яйчена смес и разбъркайте внимателно. Смесете айряна с оцета, сиренето, малиновото пюре и оцветяващия гел и изсипете половината при тестото. Разбъркайте и повторете процеса с остатъка от брашното и от червената смес.

3. Разпределете полученото тесто в двете тави и ги сложете във фурната за 25-30 мин, докато при пробождане на блатовете с дървено шишче по него не полепва тесто. Оставете ги да изстинат 10 мин, преди да ги обърнете върху телена скара.

4. За да направите крема, разбъркайте пудрата захар и маслото на хомогенна гладка смес. Добавете сиренето и бъркайте до хомогенизиране. С половината от крема слепете двата изстинали блата, като добавите 150 г малини, ако искате. С останалия крем намажете тортата отгоре. Ще издържи до 3 дни на хладно.

 

 

 

 

 

 

Коментирай
Харесай 2 julia Магдалена

Тагове

А-Я рецепти Август Десерти Европейска кухня Юли Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Бейби моркови с глазура от джинджифил и мед

Goodfood 30 м
Сготви

Харесай Печено телешко с червено вино и лук шалот

Goodfood 1 ч 50 м , Синап на прах, брашно, цяло парче телешки бут, глава лук шалот, желе от червени боровинки, морска сол, червено вино, растително олио, дафинови листа, бейби моркови, пресен телешки бульон 11 продукта

Препоръчани

Коментари

.................................