Червено кадифе с малини

Червено кадифе с малини

Подготовка 25 мин Приготвяне 30 мин
Трудност: Лесно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Тортата Червено кадифе е любима на мнозина, но много рецепти включват цяла бутилка оцветител, който може да съдържа добавки. За да се чувствате по-добре, когато си сложите второ парче, използвайте само няколко капки за розов нюанс, а за основния цвят заложете предимно на малините.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
750 ккал 41 г 25 г 86 г 62 г 3 г 9 г 1.2 г
Захар Фибри Протеини Сол 62 г 3 г 9 г 1.2 г
750 ккал 41 г 25 г 86 г 62 г 3 г 9 г 1.2 г

Продукти

  • 280 г ситна кафява захар
  • 175 г краве масло, меко
  • 3 големи яйца
  • 280 г брашно с набухвател
  • 75 г какао на прах
  • 150 мл айрян
  • 1 ч.л. бял винен оцет
  • 85 г пълномаслено крем сирене
  • 75 г пасирани малини, претрити през цедка, за да се отстранят семките
  • 1/2 ч.л. червен оцветяващ гел за храна
  • 150 г малини, по желание
  • ЗА КРЕМА СЪС СИРЕНЕ
  • 200 г пудра захар
  • 50 г краве масло, омекнало
  • 140 г крем сирене

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Намаслете и покрийте с хартия за печене две 20-сантиметрови тави. С електрически миксер разбийте захарта и маслото на светла въздушна смес. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате до пълното му усвояване.
    
2. Пресейте брашното и какаото в купа. Добавете половината яйчена смес и разбъркайте внимателно. Смесете айряна с оцета, сиренето, малиновото пюре и оцветяващия гел и изсипете половината при тестото. Разбъркайте и повторете процеса с остатъка от брашното и от червената смес.

3. Разпределете полученото тесто в двете тави и ги сложете във фурната за 25-30 мин, докато при пробождане на блатовете с дървено шишче по него не полепва тесто. Оставете ги да изстинат 10 мин, преди да ги обърнете върху телена скара.

4. За да направите крема, разбъркайте пудрата захар и маслото на хомогенна гладка смес. Добавете сиренето и бъркайте до хомогенизиране. С половината от крема слепете двата изстинали блата, като добавите 150 г малини, ако искате. С останалия крем намажете тортата отгоре. Ще издържи до 3 дни на хладно.

 

 

 

 

 

 

Коментирай
Харесай 2 julia Магдалена

Тагове

А-Я рецепти Август Десерти Европейска кухня Юли Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Триетажни сандвичи с краставица и зелени подправки

Goodfood 15 м
Сготви

Харесай Сьомга с коричка от гремолата и леща със спанак

Goodfood 25 м , 4 скилидки чесън, 2 оставени цели, 2 тънко нарязани, зехтин, филийки пълнозърнест хляб, заквасена сметана, малка връзка магданоз, едро нарязан, листа бейби спанак, филета сьомга, сметана с хрян, лимон, кората настъргана, нарязан на 4 резена, сготвена леща 10 продукта
Сготви

Харесай Запечено цвекло с лук

Goodfood 1 ч 15 м , лук шалот, цвекло, мащерка, зехтин, балсамов оцет 5 продукта

Препоръчани

Коментари