Песто с намачкан зелен боб

Песто с намачкан зелен боб

Подготовка 20 мин Приготвяне 5 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Това песто е чудесно, сервирано с паста – ние използвахме дълги фузили. Може да го намажете върху препечени филийки и да натрошите фета или козе сирене. Или да сервирате като дип с гризини или печена пита хляб.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
151 ккал 121 г 3 г 6 г 1 г 6 г 7 г 0.3 г
Захар Фибри Протеини Сол 1 г 6 г 7 г 0.3 г
151 ккал 121 г 3 г 6 г 1 г 6 г 7 г 0.3 г

Продукти

  • 300 г пресен зелен боб, само зърната (може и замразен)
  • 2 скилидки Чесън , разполовени по дължина
  • 3 филета Аншоа , нарязани
  • 25 г пармезан, настърган
  • сокът и кората на 1/2 лимон
  • 3 с.л. зехтин

Приготвяне

1. Сварете боба в тенджера с подсолена вряща вода за 3 мин, докато зърната изплуват. Отцедете и бързо изплакнете под студена течаща вода, за да прекъснете готвенето. Отстранете люспите на малките бобени зърна.


2. Запържете чесъна и аншоата в малка тенжерка за няколко минути до златисто, разбъркайте заедно с боба. Прехвърлете в купа (или използвайте чукало и хаванче), добавете пармезана, лимоновия сок и кората, олиото и намачкайте всичко. Съхранявайте в хладилник до 3 дни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Гарнитури и сосове Европейска кухня Пица Риба и морски дарове Сосове Юли Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Бързи спагети карбонара

Goodfood 14 м , яйца, зехтин, спагети, пармезан, Чесън, панчета 6 продукта

Препоръчани

Коментари