Рохки патешки яйца с бекон и аспержи BBC Good Food Bulgaria – Рецепти и готварски съвети
Рохки патешки яйца с бекон и аспержи

Рохки патешки яйца с бекон и аспержи

Подготовка 15 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Това ястие може да поднесете за закуска или като предястие. Ако не намерите патешки яйца, може да ги замените с кокоши.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
306 ккал 19 г 6 г 14 г 1 г 2 г 20 г 2 г
Захар Фибри Протеини Сол 1 г 2 г 20 г 2 г
306 ккал 19 г 6 г 14 г 1 г 2 г 20 г 2 г

Продукти

  • 8 стръка Аспержи (около 300 г), без сухите краища
  • 4 дълги тънки филии селски хляб (заквасен за предпочитане)
  • 8 резена пушен бекон или панчета
  • 4 патешки яйца

Приготвяне

1. Загрейте грила на най-силна степен. Отчупете и изхвърлете сухите краища на аспержите. Нарежете хляба на 12 тънки парчета, малко по-къси от аспержите.

2. Сложете стрък от аспержите върху парче хляб и увийте плътно с резен бекон. Наредете в тава, подправете и печете 15 мин или докато беконът стане хрупкав.

3. Сложете тенджера с подсолена вода да заври и сварете патешките яйца за 7 мин, за да останат с рохки жълтъци, но стегнати белтъци. Сервирайте веднага със запечените хапки с аспержи.

Коментирай
Харесай 1 Валентина

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Закуски Май Предястия Рецепти с яйца Само с 5 продукта Юни Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Мъфини с червени боровинки и крем сирене

Goodfood 40 м , крем сирене, ксантанова гума, брашно без глутен, ванилов екстракт, захар, яйца, сода бикарбонат без глутен, червени боровинки, слънчогледово олио 9 продукта
Сготви

Харесай Желе с ревен и яйчен крем

Goodfood 40 м , розова боя за храна, кафява захар, кафява захар, ванилия, олио, пълномаслено мляко, яйца, желатин, желатин, ревен, пълномаслена сметана, яйчен крем на прах 12 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................