Чийзкейк с нар и портокал

Чийзкейк с нар и портокал

Подготовка 20 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Лесно
Порции: 10
Автор: Goodfood

Този чийзкейк ще донесе много радост и слънчево настроение и в най-мъгливото и неприветливо време.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
529 ккал 40 г 25 г 31 г 19 г 1 г 7 г 1 г
Захар Фибри Протеини Сол 19 г 1 г 7 г 1 г
529 ккал 40 г 25 г 31 г 19 г 1 г 7 г 1 г

Продукти

  • 250 г сладки бисквити
  • 100 г масло, разтопено
  • 600 г пълномаслено крем сирене
  • настърганата кора на 3 портокала, изрежете и почистете резените за украса
  • 3 с.л. мляко
  • 100 г пудра захар
  • 150 г пълномаслена сметана
  • зърната от 1 Нар или 100 г почистени зърна

Приготвяне

1. Натрошете бисквитите на едро – сложете ги в плик и ги намачкайте с точилка или ги смелете на груби трохи в кухненски робот. Прехвърлете ги в купа, смесете ги с разтопеното масло и ги пресипете в разглобяема форма с диаметър 23 см. Притиснете трохите плътно по дъното с пръсти или с гърба на лъжица. Охладете, докато стегнат, за около 30 мин.

2. Сложете крем сиренето, настърганата кора, млякото и пудрата захар в купа и ги разбийте с миксер до еднородна смес. Добавете сметаната и бийте, докато получите консистенция на гъст яйчен крем. Излейте пълнежа върху основата от бисквитени трохи и я размажете равномерно. Върнете я в хладилника и я оставете да стегне за поне 4 часа или за цяла нощ.

3. За да сервирате, сложете върху чийзкейка почистени от ципата резени портокал и поръсете със зърната нар. 

Коментирай
Харесай 1 Дияна Попова

Тагове

А-Я рецепти Десерти Европейска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Патица с пипер, ванилово пюре и рагу от грах и диви гъби

Goodfood 50 м

Препоръчани

Коментари

....................................