Задушени патладжани, кориандър и мента

Задушени патладжани, кориандър и мента

Подготовка 10 мин Приготвяне 45 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Патладжаните са много богати на калий, фолиева киселина и магнезий, които са полезни за сърцето.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
148 ккал 7 г 1 г 16 г 13 г 6 г 5 г 0.31 г
Захар Фибри Протеини Сол 13 г 6 г 5 г 0.31 г
148 ккал 7 г 1 г 16 г 13 г 6 г 5 г 0.31 г

Продукти

  • 2 с.л. зехтин
  • 2 глави червен лук, нарязани
  • 4 скилидки чесън, смачкани
  • 2 червени люти чушки, без семките, нарязани (или 2-3 цели сухи люти чушки)
  • 2 ч.л. семена Кориандър , препечени и натрошени
  • 2 ч.л. кимион на зърна, препечени и натрошени
  • 16 малки патладжана, цели, с дръжките
  • 800 г накълцани домати от консерва
  • 2 ч.л. захар
  • малка шепа листа от мента, едро накълцани
  • 1 връзка Кориандър (или Магданоз ), едро накълцан
  • кускус и кисело мляко, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте зехтина в тиган с дебело дъно и запържете лука и чесъна, докато започнат да потъмняват. Добавете лютите чушки и семената кориандър и кимион. Когато подправките заухаят, сложете целите патладжани и ги объркайте, за да се покрият с лука и подправките.

2. Добавете доматите и захарта, похлупете съда и оставете ястието да къкри на бавен огън за 40 мин, докато патладжаните се сварят.

3. Овкусете соса и го объркайте с половината мента и кориандър. Похлупете и оставете да къкри 2 мин. Поръсете с останалите зелени подправки и сервирайте с кускус и кисело мляко.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня Здравословни

Опитайте още

Сготви

Харесай Брауни с шоколад и джинджифил

Goodfood 55 м , смлян джинджифил, кафява захар, пудра захар, черен шоколад, бадеми, масло, захаросан Джинджифил, какао, яйца 9 продукта

Препоръчани

Коментари