Доматена крем супа

Доматена крем супа

Подготовка 30 мин Приготвяне 45 мин
Трудност: Лесно
Порции: 10
Автор: Goodfood

Чудесна домашна доматена супа, която ще сгрее и малки, и големи.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
180 ккал 6 г 2 г 26 г 17 г 5 г 6 г 1.2 г
Захар Фибри Протеини Сол 17 г 5 г 6 г 1.2 г
180 ккал 6 г 2 г 26 г 17 г 5 г 6 г 1.2 г

Продукти

  • 3 с.л. зехтин
  • 2 глави лук, нарязани
  • 2 стръка Целина , нарязани
  • 300 г моркови, нарязани
  • 500 г картофи, на кубчета
  • 4 дафинови листа
  • 5 с.л. доматено пюре
  • 2 с.л. захар
  • 2 с.л. винен оцет
  • 4 х 400 г консерви нарязани домати
  • 500 г смлени домати (пасата)
  • 3 кубчета зеленчуков бульон
  • 400 мл пълномаслено мляко

Приготвяне

1. Сложете зехтина, лука, целината, морковите, картофите и дафиновите листа в голяма касерола или в 2 тенджери. Запържете ги леко, докато лукът омекне – около 10-15 мин.

2. Добавете доматеното пюре, захарта, оцета, нарязаните и смлените домати, натрошете кубчетата бульон и разбъркайте. Добавете 1 л вряла вода и кипнете супата. Покрийте и я оставете да къкри 15 мин, докато картофите омекнат, след което извадете дафиновите листа. Пасирайте супата, посолете я на вкус и добавете още щипка захар, ако е необходимо. На този етап може да съхраните супата в хладилник до 2 дни, а във фризер – до 3 месеца.

3. За да поднесете, притоплете супата, като добавите млякото, но не позволявайте да заври.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Английска и Ирландска Вегетариански ястия Супи

Опитайте още

Сготви

Харесай Рибен пай

Goodfood 1 ч 45 м , картофи, яйца от пъдпъдък, пушена треска, лимон, прясно мляко, кориандър, лук, куркума, кокосово мляко, треска, грах, магданоз, брашно, леко люто къри на прах, пълномаслено прясно мляко, Масло 16 продукта

Препоръчани

Коментари

..................................