Чътни от тиква

Чътни от тиква

Подготовка 40 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Средно
Порции: 0
Автор: Goodfood

Идеално е за сандвичи със сирене или шунка. Получават се 4 буркана по 450 мл.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
33 ккал 0 г 0 г 7 г 7 г 0 г 0 г 0.2 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 0 г 0 г 0.2 г
33 ккал 0 г 0 г 7 г 7 г 0 г 0 г 0.2 г

Продукти

  • 1,5 кг тиква цигулка, обелена, без семките
  • 225 г лук шалот, тънко нарязан
  • 225 г ябълки, обелени, почистени и тънко нарязани
  • 225 г стафиди
  • 2 см парче пресен Джинджифил , ситно нарязан
  • 225 г захар демерара
  • 850 мл малцов оцет
  • 12 зърна черен пипер

Приготвяне

1. Нарежете тиквата на по-дребни парчета, сложете ги в купа и поръсете щедро с 2 с.л. сол. Покрийте съда и го оставете за 12 часа.

2. Изплакнете и отцедете тиквата. Сложете я в голяма тенджера заедно с шалота, ябълките, стафидите, джинджифила, захарта и оцета. Увийте зърната черен пипер в тензух (или ги сложете в малка затворена чаена цедка) и ги пуснете в тенджерата. Кипнете, намалете огъня и оставете чътнито да къкри, като от време на време го разбърквате, докато се сгъсти.

3. Оставете го за 10 мин и с лъжица го пресипете в стерилизирани буркани, затворете ги плътно и ги надпишете. На хладно и тъмно място чътнито ще се съхрани до една година. 

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Пиле с джинджифил и пюре от сладки картофи

Goodfood 45 м

Препоръчани

Коментари

..................................