Питка с пуешки кюфтенца, хариса и моркови BBC Good Food Bulgaria – Рецепти и готварски съвети
Питка с пуешки кюфтенца, хариса и моркови

Питка с пуешки кюфтенца, хариса и моркови

Подготовка 15 мин Приготвяне 8 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Свежо предложение за здравословно пуешко.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
464 ккал 12 г 5 г 42 г 15 г 9 г 48 г 0.9 г
Захар Фибри Протеини Сол 15 г 9 г 48 г 0.9 г
464 ккал 12 г 5 г 42 г 15 г 9 г 48 г 0.9 г

Продукти

  • 500 г кайма от пуешко месо
  • 1 с.л. хариса
  • шепа листа Кориандър , нарязани
  • 1 глава червен лук, 1/2 настърган, 1/2 нарязан на ивици
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 ч.л. семена Кимион
  • 3 моркова, нарязани на пръчици
  • 4 с.л. кисело мляко
  • 1 счукана скилидка Чесън
  • 4 пълнозърнести арабски питки, леко запечени и разполовени

Приготвяне

1. Загрейте грила. В голяма купа смесете каймата с харисата, кориандъра, настъргания лук, сол и черен пипер. Оформете 4 големи или 8 малки кюфтенца. Поставете ги на скарата и печете около 6-8 мин, докато станат напълно готови. Обръщайте ги от време на време.

2. Междувременно загрейте зехтина в тиган. Добавете семената кимион и запържете за около минута, докато станат ароматни. Поставете морковите, добавете сол и черен пипер и ги задушете за около 5 мин, докато омекнат.

3. Смесете киселото мляко и чесъна. Напълнете половинките питки с кюфтенца, моркови, нарязан лук и чесновото мляко и сервирайте.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Пилешка супа с боб и зелени подправки

Goodfood 1 ч 20 м , пилешки бутчета, розмарин, куркума, лук, смлян кимион, домашен хляб, пилешки бульон, салвия, брашно, моркови, кориандър, зехтин, мащерка, консерва бял боб 14 продукта
Сготви

Харесай Страховита паста

Goodfood 35 м , паста орзо, Чесън, сусамово олио, консерва сладка царевица, соев сос, олио, микс "пет подправки", замразен грах, консерва черен боб, червени чушки, шунка 11 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................