Салата с кускус, фалафели и ментов млечен сос

Салата с кускус, фалафели и ментов млечен сос

Подготовка 15 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Вегетарианско предложение, от което обаче могат да се възползват всички, защото е вкусно и апетитно.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
540 ккал 25 г 4 г 60 г 9 г 7 г 18 г 2.9 г
Захар Фибри Протеини Сол 9 г 7 г 18 г 2.9 г
540 ккал 25 г 4 г 60 г 9 г 7 г 18 г 2.9 г

Продукти

  • 300 г кускус за накисване
  • 300 мл горещ зеленчуков или пилешки бульон
  • 250 г салата от маслини и фета сирене, овкусени със зехтин
  • 1 с.л. паста хариса
  • 400 г готови фалафели
  • 220 г печени червени чушки, нарязани на тънко
  • ЗА МЛЯКОТО
  • 300 г обезмаслено кисело мляко (0,1%)
  • 1 връзка мента, едро нарязана

Приготвяне

1. Сложете кускуса в голяма купа и го залейте с бульона. Покрийте купата с прозрачно фолио и го оставете да кисне 5 мин, докато набъбне. Добавете по-голямата част от харисата към кускуса, овкусете с малко зехтин, сол и пипер и разбъркайте.


2. Прехвърлете кускуса в чиния за сервиране и отгоре разпределете фалафелите. В единия край на чинията сложете чушките и салатата от маслини и фета.


3. В купичка разбъркайте киселото мляко с по-голямата част от ментата и малко сол и пипер. Добавете останалата хариса, така че да се получат красиви вълнички, и поръсете с остатъка от ментата. Поднесете млякото с кускуса и фалафелите.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Здравословни Източна кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Пиле с джинджифил и пюре от сладки картофи

Goodfood 45 м
Сготви

Харесай Лимоново пиле с нудъли и пролетни зеленчуци

Goodfood 20 м
Сготви

Харесай Студена супа от пъпеш с хрупкава шунка серано

Goodfood 16 м

Препоръчани

Коментари

...................................