Паста с кедрови ядки, броколи, сардини и фенел

Паста с кедрови ядки, броколи, сардини и фенел

Подготовка 15 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Тази комбинация на вкусове и аромати е типично сицилианска. Стафидите са сладки, зехтинът е пикантен, кедровите ядки са хрупкави, а сардините са солени.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
462 ккал 13 г 2 г 67 г 10 г 7 г 18 г 0.1 г
Захар Фибри Протеини Сол 10 г 7 г 18 г 0.1 г
462 ккал 13 г 2 г 67 г 10 г 7 г 18 г 0.1 г

Продукти

  • 5 с.л. студено пресован зехтин
  • 500 г букатини или спагети
  • 500 г дребни цветчета броколи
  • 2 глави червен лук, нарязани
  • 4 скилидки чесън, тънко нарязани
  • 1 малка глава фенел, много тънко нарязана
  • 50 г осолени сардини или качествени консервирани сардини
  • 25 г кедрови ядки
  • 25 г стафиди
  • сок и настъргана кора от 1 лимон
  • едро смлян лют Червен пипер

Приготвяне

1. Кипнете голяма тенджера вода, сипете малко зехтин и сложете пастата. Сварете я според инструкциите на опаковката, а 5 мин преди края сложете цветчетата броколи.

2. Загрейте зехтина в тиган на тих огън. Запържете чесъна и лука за 2 мин, добавете фенела за още 2 мин, докато омекне. Накъсайте сардините в тигана и бъркайте няколко минути, за да се разтрошат съвсем.

3. Сложете пастата и цветчетата броколи в тигана заедно с кедровите ядки, стафидите и лимоновия сок. Объркайте, за да може пастата да поеме зехтина, подправете добре и сервирайте веднага, като поръсите с едро смлян лют червен пипер и настъргана лимонова кора. 

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Пица Риба и морски дарове Средиземноморска кухня

Опитайте още

Препоръчани

Коментари

....................................