Картофена фритата с песто и козе сирене

Картофена фритата с песто и козе сирене

Подготовка 10 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Вкусна лека вечеря, с малко мазнини и калории.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
426 ккал 26 г 8 г 25 г 1 г 2 г 23 г 0.9 г
Захар Фибри Протеини Сол 1 г 2 г 23 г 0.9 г
426 ккал 26 г 8 г 25 г 1 г 2 г 23 г 0.9 г

Продукти

  • 4 средни до големи картофа (около 600 г), тънко нарязани
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • 8 големи яйца, леко разбити
  • 1 с.л. зехтин
  • 100 г меко козе сирене, нарязано на парченца
  • 3 с.л. песто
  • 1 шепа рукола
  • салата с домати и Босилек , за сервиране (по желание)

Приготвяне

1. Сварете картофите в подсолена вода за 5 мин само докато омекнат. Междувременно загрейте фурната на 220°C (200°C с обдухване). Разбъркайте яйцата с чесъна и подправете. Отцедете картофите и ги добавете към яйцата.


2. Загрейте зехтина в огнеупорен тиган и изсипете сместа с яйцата. Запържете ги на слаб огън за около 5 мин, докато 2/3 от фритатата стегне. Прехвърлете я във фурната за 10-15 мин, докато стане готова.


3. Наредете парченцата сирене по периферията на фритатата и отгоре разпределете пестото. Добавете руколата и по желание сервирайте със салата от домати и босилек.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня Здравословни

Опитайте още

Сготви

Харесай Рулца от телешко с моцарела

Goodfood 15 м , балсамов оцет, червени мариновани чушки, биволска моцарела, телешки стек, черни маслини, зехтин, босилек 7 продукта
Сготви

Харесай Енергийна пилешка салата със заливка от авокадо

Goodfood 8 м

Препоръчани

Коментари

.................................