Топли филийки със сирене

Топли филийки със сирене

Подготовка 30 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Броя: 8
Автор: Goodfood

Много вкусни филийки, особено ако са приготвени в студен зимен ден.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
494 ккал 29 г 17 г 34 г 2 г 1 г 23 г 2.6 г
Захар Фибри Протеини Сол 2 г 1 г 23 г 2.6 г
494 ккал 29 г 17 г 34 г 2 г 1 г 23 г 2.6 г

Продукти

  • 2 стръка пресен лук, зелената и бялата част разделени и ситно нарязани
  • 25 г краве масло
  • 2 с.л. брашно
  • 100 мл бира
  • 1 голямо яйце, разбито
  • 50 г хлебни трохи
  • 250 г зрял чедър или вегетарианската му алтернатива, настърган
  • 8 филийки хляб без кората

Приготвяне

1. В малък тиган задушете бялата част на лука, докато омекне, добавете брашното и го запържете за 1 мин. Постепенно налейте бирата, като бъркате постоянно до получаването на гъст сос (както при сос бешамел). Дръпнете от огъня, сложете зелената част от лука, яйцето, трохите и чедъра.


2. Леко запечете филийките и загрейте грила на максималната степен. Подредете филийките в тава, намажете ги със сместа и ги запечете за няколко минути до златистокафяво.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Рецепти за парти Рецепти с яйца

Опитайте още

Сготви

Харесай Тост с пикантен боб

Goodfood 15 м , домати от буркан, смлян кимион, пресен кориандър, зехтин, консерва печен боб, яйца, смлян кориандър, лук, масло, пълнозърнест хляб 10 продукта
Сготви

Харесай Крема каталана

Goodfood 20 м , захар, ванилия, царевично нишесте, мляко, лимон, канела, яйца 7 продукта
Сготви

Харесай Люта чеснова фокача

Goodfood 30 м , Чесън, магданоз, масло, червена люта чушка, фокача 5 продукта

Препоръчани

Коментари

....................................