Бургер със свинско по италиански и прясна доматена салца

Бургер със свинско по италиански и прясна доматена салца

Подготовка 20 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Броя: 4
Автор: Goodfood

Балансирана комбинация

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
555 ккал 26 г 10 г 48 г 6 г 5 г 35 г 1.6 г
Захар Фибри Протеини Сол 6 г 5 г 35 г 1.6 г
555 ккал 26 г 10 г 48 г 6 г 5 г 35 г 1.6 г

Продукти

  • 500 г свинска кайма
  • 1 ч.л. семена фенел
  • 1 ч. л. едър лют червен пипер
  • 1 ч. л. сух риган
  • малко зехтин
  • 2 големи домата, нарязани
  • 6 черни маслини, нарязани
  • малко Балсамов оцет
  • 4 резена хляб чабата, разполовени и запечени
  • 4 с. л. маскарпоне
  • шепа бейби Спанак

Приготвяне

1. Смесете каймата със семената фенел, лютия червен пипер, ригана, малко сол и пипер. Разбъркайте добре с ръце, докато се смеси добре. Оформете 4 бургера. Загрейте тиган със зехтин и запържете бургерите за 5-7 мин от всяка страна, докато се сготвят отвътре.

 

2. През това време смесете доматите, маслините, балсамовия оцет и още зехтин, сол и черен пипер, за да направите салца. Намажете долната част на хляба с маскарпоне, сложете отгоре малко бейби спанак, бургера и лъжица от доматената салца. Похлупете с другата част от хляба и сервирайте.

Коментирай
Харесай 1 danail

Тагове

А-Я рецепти Април Закуски Италианска кухня Май Основни Средиземноморска кухня Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Тиганици от карфиол и сирене с топла апетитка от чушки

Goodfood 1 ч 50 м
Сготви

Харесай Хляб със сусам, мак и слънчогледови семки

Goodfood 1 ч 20 м

Препоръчани

Коментари

.....................................