Гъби Строганов

Гъби Строганов

Подготовка 10 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Гъбите са чудесен заместител на месото. Съдържащият се в тях витамин В12 е важен за всички, които не консумират месо.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
329 ккал 9 г 1 г 50 г 8 г 4 г 11 г 0.7 г
Захар Фибри Протеини Сол 8 г 4 г 11 г 0.7 г
329 ккал 9 г 1 г 50 г 8 г 4 г 11 г 0.7 г

Продукти

  • 2 ч.л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 с.л. Червен пипер
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • 300 г микс от гъби, нарязани на дребно
  • 150 мл зеленчуков бульон
  • 1 с.л. сос Уорчестър
  • 3 с.л. заквасена сметана
  • малко Магданоз , едро нарязан
  • 250 г сварен див ориз

Приготвяне

1. Загрейте зехтина в голям незалепващ тиган и задушете лука за около 5 мин. Добавете чесъна и червения пипер и ги запържете за 1 мин. Сложете и гъбите, засилете огъня и ги запържете за около
5 мин, като често разбърквате.


2. Изсипете бульона и соса Уорчестър. След като сместа кипне, оставете я да ври силно 5 мин, докато се сгъсти. Отдръпнете от котлона, добавете сметаната и по-голямата част от магданоза и разбъркайте.


3. Затоплете ориза, разбъркайте го с останалия магданоз и го поднесете със соса.

Коментирай
Харесай 2 Reni Ivanova stelatran

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня Икономични ястия

Опитайте още

Сготви

Харесай Печено агнешко бутче със сос от червено вино и сини сливи

Goodfood 2 ч 10 м
Сготви

Харесай Желирана супа с ревен и ванилия

Goodfood 45 м , захар, бита сметана, лимон, ванилия, ревен, желатин, бяло вино 7 продукта

Препоръчани

Коментари

..................................