Английска фритата с боб

Английска фритата с боб

Подготовка 5 мин Приготвяне 30 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Тази фритата е подходяща за петък вечер - вкусна и лесна за приготвяне.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
268 ккал 6 г 2 г 27 г 7 г 9 г 26 г 3.3 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 9 г 26 г 3.3 г
268 ккал 6 г 2 г 27 г 7 г 9 г 26 г 3.3 г

Продукти

  • 2 наденички, нарязани на колелца
  • 4 резена хубав бекон, отстранете цялата му мазнина и го нарежете на ситно
  • 150 г кафяви печурки, разполовени или на четвъртинки
  • 8 белтъка
  • 3 с.л. прясно мляко
  • 140 г чери домати, разполовени
  • 800 г печен боб от консерва
  • 1 1/2 ч.л. пушен Червен пипер
  • малко див лук, накълцан

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 180ºC (160ºC с обдухване). Покрийте с хартия за печене дъното и стените на правоъгълна тава с големината на лист А4. Запържете наденичките и бекона в незалепващ тиган до златисто, като често разбърквате. Прехвърлете ги в тавата за печене.


2. Върнете тигана на огъня и запържете гъбите за около 5 мин до златисто. Сложете ги при бекона и наденичките. Разбийте белтъците с млякото и овкусете обилно със сол и пипер. Изсипете сместа в тавата и отгоре наредете чери доматите.


3. Печете ястието около 20-25 мин, докато яйцата стегнат. Междувременно затоплете боба в тиган заедно с червения пипер. Поръсете фритатата с дивия лук и сервирайте с ароматния боб.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Английска и Ирландска Здравословни Рецепти с яйца

Опитайте още

Сготви

Харесай Хек на тиган с бял боб и бульон с чорисо

Goodfood 1 ч 5 м

Препоръчани

Коментари

.................................