Севиче

Севиче

Подготовка 110 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Севиче е класическо латиноамериканско блюдо, което се приготвя по различни начини, но като цяло представлява риба, маринована в сок от зелени лимони.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
154 ккал 6 г 1 г 6 г 3 г 2 г 19 г 0.3 г
Захар Фибри Протеини Сол 3 г 2 г 19 г 0.3 г
154 ккал 6 г 1 г 6 г 3 г 2 г 19 г 0.3 г

Продукти

  • 500 г стегнати филета от бяла риба – треска, халибут (морски език) или сайда, без кожата, на тънки резени
  • сокът от 8 зелени лимона (250 мл) и няколко резена за поднасяне
  • 1 глава червен лук, на кръгчета
  • шепа зелени маслини без костилки, ситно нарязани
  • 2-3 зелени люти чушки, ситно нарязани
  • 2-3 домата, почистени от семената и нарязани на дребни парченца
  • връзка Магданоз , ситно нарязан
  • 2 с.л. студено пресован зехтин
  • щипка захар
  • тортиля чипс, за поднасяне

Приготвяне

1. В голяма стъклена купа смесете рибата, лимоновия сок и лука. Сокът трябва да покрива рибата изцяло – ако не достига, добавете още. Покрийте купата с опаковъчно фолио и я сложете в хладилника за 1 ч 30 мин.

 

2. Извадете рибата и лука от лимоновия сок (изхвърлете сока) и ги сложете в купа. Добавете маслините, лютите чушки, доматите, магданоза и зехтина, разбъркайте внимателно и поръсете със сол и захар. Можете да направите това няколко часа преди поднасянето и да приберете блюдото в хладилника. Поднесете севиче с тортиля чипс, така че всеки да загребва с него, и с чаша студена бира.

 
Коментирай
Харесай 1 Pavel Spasov

Тагове

Американска кухня Здравословни Риба и морски дарове

Опитайте още

Сготви

Харесай Печена тиква с нахут и зелена люта чушка

Goodfood 1 ч 15 м

Препоръчани

Коментари

.................................