Севиче

Севиче

Подготовка 110 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Севиче е класическо латиноамериканско блюдо, което се приготвя по различни начини, но като цяло представлява риба, маринована в сок от зелени лимони.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
154 ккал 6 г 1 г 6 г 3 г 2 г 19 г 0.3 г
Захар Фибри Протеини Сол 3 г 2 г 19 г 0.3 г
154 ккал 6 г 1 г 6 г 3 г 2 г 19 г 0.3 г

Продукти

  • 500 г стегнати филета от бяла риба – треска, халибут (морски език) или сайда, без кожата, на тънки резени
  • сокът от 8 зелени лимона (250 мл) и няколко резена за поднасяне
  • 1 глава червен лук, на кръгчета
  • шепа зелени маслини без костилки, ситно нарязани
  • 2-3 зелени люти чушки, ситно нарязани
  • 2-3 домата, почистени от семената и нарязани на дребни парченца
  • връзка Магданоз , ситно нарязан
  • 2 с.л. студено пресован зехтин
  • щипка захар
  • тортиля чипс, за поднасяне

Приготвяне

1. В голяма стъклена купа смесете рибата, лимоновия сок и лука. Сокът трябва да покрива рибата изцяло – ако не достига, добавете още. Покрийте купата с опаковъчно фолио и я сложете в хладилника за 1 ч 30 мин.

 

2. Извадете рибата и лука от лимоновия сок (изхвърлете сока) и ги сложете в купа. Добавете маслините, лютите чушки, доматите, магданоза и зехтина, разбъркайте внимателно и поръсете със сол и захар. Можете да направите това няколко часа преди поднасянето и да приберете блюдото в хладилника. Поднесете севиче с тортиля чипс, така че всеки да загребва с него, и с чаша студена бира.

 
Коментирай
Харесай 1 Pavel Spasov

Тагове

Американска кухня Здравословни Риба и морски дарове

Опитайте още

Сготви

Харесай Свинско с бананова салца

Goodfood 8 ч , канела, банани, червени люти чушки, обезкостена свинска плешка, консерви черен боб, лимон, морска сол, сок от ананас, червен лук, кориандър, подправка джърк, тортили, лайм, кафява захар мусковадо, меласа, авокадо 16 продукта

Препоръчани

Коментари

..................................