Паста с наденици и спанак

Паста с наденици и спанак

Подготовка 10 мин Приготвяне 60 мин
Трудност: Лесно
Порции: 5
Автор: Goodfood

Една бърза вечеря, подходяща за натоварените делнични дни.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
941 ккал 44 г 20 г 100 г 11 г 6 г 43 г 3.38 г
Захар Фибри Протеини Сол 11 г 6 г 43 г 3.38 г
941 ккал 44 г 20 г 100 г 11 г 6 г 43 г 3.38 г

Продукти

  • 6 сурови свински наденици (около 400 г)
  • 680 г доматено пюре (пасата) с чесън и подправки
  • 1 ч.л. сух риган
  • 500 г паста
  • 400 г спанак
  • 700 г готов сос със сирене
  • 1-2 щипки Индийско орехче
  • 100 г пармезан, настърган
  • 1 яйце, разбито, за намазване

Приготвяне

1. Запържете надениците в тиган до кафяво, като ги разкъсате с дървена лъжица. Отлейте мазнината, добавете доматеното пюре и оставете да кипне. Прибавете ригана и поръсете със сол и черен пипер. Оставете на огъня за 10 мин.
 
2. Сварете пастата с 2 мин повече от указанията на опаковката, отцедете я, но запазете част от водата. Измийте пастата със студена вода и отново отцедете. Попарете спанака и го отцедете. Смесете пастата със соса от сирене и малко от запазената вода. Подправете по ваш вкус.
 
3. Сипете соса с месото в съд за печене и сложете  спанака, малко индийско орехче, сол и черен пипер. Добавете 1/3 от пармезана, пастата със соса от сирене, още индийско орехче и останалия пармезан. Завийте добре съда и замразете. Размразете на стайна температура за около 8 ч. Загрейте фурната до 200°С (180°С с обдухване). Запечете за 40-45 мин до златисто.
Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни

Опитайте още

Препоръчани

Коментари

....................................