Салата от червено цвекло с козе сирене

Салата от червено цвекло с козе сирене

Подготовка 15 мин Приготвяне 75 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Лесна за приготвяне и вкусна вегетарианска салата, подходяща за лека вечеря

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
446 ккал 10 г 5 г 58 г 5 г 11 г 31 г 2.1 г
Захар Фибри Протеини Сол 5 г 11 г 31 г 2.1 г
446 ккал 10 г 5 г 58 г 5 г 11 г 31 г 2.1 г

Продукти

  • 4 малки глави Червено цвекло , необелени
  • 125 г смес от салатни листа
  • шепа листа от мента
  • 2 портокала, на резени
  • 400 г козе сирене, на 4 дебели шайби
  • 50 г лешници, едро натрошени и изпечени

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 220°С (200°С с обдухване). Увийте поотделно главите цвекло в алуминиево фолио и ги сложете в тава. Изпечете ги за 1–1¼ ч или докато омекнат добре. Извадете ги от фурната, внимателно махнете фолиото и ги оставете малко да изстинат. Отстранете долната и горната част, обелете ги и нарежете всяка на 8 резена.

 

2. За дресинга разбъркайте оцета, меда, синапа или горчицата и зехтина със сол и черен пипер на вкус в буркан с винтова капачка и го разклатете добре.

 

3. Сложете салатните листа и ментата в голяма купа и ги овкусете с малко дресинг. Разпределете ги в 4 големи чинии заедно с портокаловите резени и парчетата цвекло. Отгоре сложете по една шайба сирене, поръсете с печените лешници и полейте с останалия дресинг. Добавете малко сол и черен пипер и поднесете.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни

Опитайте още

Сготви

Харесай Праскови, пълнени с крем сирене

Goodfood консерва ананас, крем сирене, мента, праскови 4 продукта

Препоръчани

Коментари

.............................