Фритата с аспержи, грах и фета

Фритата с аспержи, грах и фета

Подготовка 5 мин Приготвяне 22 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Вечеря през седмицата за двама, нисък бюджет и списък за покупки – за вас остава изборът

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
309 ккал 23 г 7 г 8 г 7 г 0 г 18 г 1.2 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 0 г 18 г 1.2 г
309 ккал 23 г 7 г 8 г 7 г 0 г 18 г 1.2 г

Продукти

  • 1 с. л. зехтин
  • 1/2 връзка аспержи, почистени и нарязани на парчета по 5 см
  • 100 г замразен грах
  • 50 г сирене фета, натрошено
  • 1 с. л. нарязана прясна мента
  • 3 големи яйца, разбити
  • 1 с. л. Балсамов оцет
  • останалите печени чери домати от рецептата в сряда
  • хрупкава зелена салата, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сипете зехтина в малък плитък огнеупорен съд (около 600 мл). Сложете го във фурната да загрее за 2-3 мин и добавете аспержите и граха. Разбъркайте ги да се покрият с горещото олио и запечете за 2 мин. Извадете ги от фурната и ги поръсете със сиренето фета.

2. През това време разбийте яйцата и ментата, подправете с прясно смлян черен пипер. Сипете сместа в тавата върху зеленчуците и запечете за 5 мин, докато яйцата се стегнат.

3. Междувременно полейте с балсамовия оцет печените домати. Сервирайте готовата фритата с балсамовите домати и хрупкава зелена салата.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня Икономични ястия Леки вечери Май Основни Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Шикозни сладоледени сандвичи

Goodfood 25 м , сладолед шамфъстък, бял шоколад, вафли, обелени ядки шамфъстък 4 продукта
Сготви

Харесай Сандвич с пиле, сладки картофи и домати

Goodfood 5 м , пълнозърнести тортили, чери домати, пилешко месо, сладки картофи, салатни листа 5 продукта

Препоръчани

Коментари

.................................