Фритата с аспержи, грах и фета

Фритата с аспержи, грах и фета

Подготовка 5 мин Приготвяне 22 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Вечеря през седмицата за двама, нисък бюджет и списък за покупки – за вас остава изборът

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
309 ккал 23 г 7 г 8 г 7 г 0 г 18 г 1.2 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 0 г 18 г 1.2 г
309 ккал 23 г 7 г 8 г 7 г 0 г 18 г 1.2 г

Продукти

  • 1 с. л. зехтин
  • 1/2 връзка аспержи, почистени и нарязани на парчета по 5 см
  • 100 г замразен грах
  • 50 г сирене фета, натрошено
  • 1 с. л. нарязана прясна мента
  • 3 големи яйца, разбити
  • 1 с. л. Балсамов оцет
  • останалите печени чери домати от рецептата в сряда
  • хрупкава зелена салата, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сипете зехтина в малък плитък огнеупорен съд (около 600 мл). Сложете го във фурната да загрее за 2-3 мин и добавете аспержите и граха. Разбъркайте ги да се покрият с горещото олио и запечете за 2 мин. Извадете ги от фурната и ги поръсете със сиренето фета.

2. През това време разбийте яйцата и ментата, подправете с прясно смлян черен пипер. Сипете сместа в тавата върху зеленчуците и запечете за 5 мин, докато яйцата се стегнат.

3. Междувременно полейте с балсамовия оцет печените домати. Сервирайте готовата фритата с балсамовите домати и хрупкава зелена салата.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня Икономични ястия Леки вечери Май Основни Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Фатуш

Goodfood 15 м , домати, листа от магданоз, зехтин екстра върджин, маруля, Чесън, краставица, пита хляб, лимон, листа от мента, червен винен оцет, червен лук, подправка сумак 12 продукта
Сготви

Харесай Пилешки бутчета с азиатска зелева салата

Goodfood 55 м , пилешки бутчета, оризов оцет, зелен лимон, светъл соев сос, лук, кориандър, мед, червена зелка, ябълков оцет, джинджифил, морков, мисо паста, червена люта чушка, кафява кристална захар 14 продукта

Препоръчани

Коментари

..................................