Скариди Терияки и нудъли с броколи

Скариди Терияки и нудъли с броколи

Подготовка 10 мин Приготвяне 10 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Заменете яйчените и оризовите спагети с японската "соба", приготвяна от черно брашно - тя не съдържа глутен и е наистина засищаща.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
586 ккал 3 г 0 г 103 г 27 г 4 г 31 г 8 г
Захар Фибри Протеини Сол 27 г 4 г 31 г 8 г
586 ккал 3 г 0 г 103 г 27 г 4 г 31 г 8 г

Продукти

  • 50 мл соев сос (по възможност с ниско съдържание на сол)
  • 50 мл мирин (сладко оризово вино)
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 1/2 с.л. захар
  • 200 г тънки нудъли от черно брашно
  • 140 г броколи, на цветчета
  • 140 г сварени скариди
  • 1 малка червена люта Чушка , тънко нарязана

Приготвяне

В тенджерка загрейте соевия сос, мирина, лимоновия сок и захарта. Оставете да къкри 5 мин, докато се сгъсти, и отстранете от огъня. Кипнете голяма тенджера с подсолена вода и сложете нудълите и цветчетата броколи за около 3 мин. Няколко секунди преди да ги отцедите, добавете скаридите. Разделете сместа в 2 чинии и залейте порциите с топлия сос терияки. Поръсете с малко люта чушка и сервирайте.

Коментирай
Харесай 1 imateeva

Тагове

А-Я рецепти Здравословни Източна кухня Риба и морски дарове

Опитайте още

Сготви

Харесай Салата от цвекло и моцарела с кленов сос

Goodfood 1 ч 5 м
Сготви

Харесай Хрупкава тарта със сезонни зеленчуци

Goodfood 1 ч 15 м , тиквички, фета, сухи хлебни трохи, магданоз, олио, яйца, салатни листа, аспержи, заквасена сметана, кори за баница, Лимони 11 продукта

Препоръчани

Коментари

.....................................