Скариди Терияки и нудъли с броколи

Скариди Терияки и нудъли с броколи

Подготовка 10 мин Приготвяне 10 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Заменете яйчените и оризовите спагети с японската "соба", приготвяна от черно брашно - тя не съдържа глутен и е наистина засищаща.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
586 ккал 3 г 0 г 103 г 27 г 4 г 31 г 8 г
Захар Фибри Протеини Сол 27 г 4 г 31 г 8 г
586 ккал 3 г 0 г 103 г 27 г 4 г 31 г 8 г

Продукти

  • 50 мл соев сос (по възможност с ниско съдържание на сол)
  • 50 мл мирин (сладко оризово вино)
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 1/2 с.л. захар
  • 200 г тънки нудъли от черно брашно
  • 140 г броколи, на цветчета
  • 140 г сварени скариди
  • 1 малка червена люта Чушка , тънко нарязана

Приготвяне

В тенджерка загрейте соевия сос, мирина, лимоновия сок и захарта. Оставете да къкри 5 мин, докато се сгъсти, и отстранете от огъня. Кипнете голяма тенджера с подсолена вода и сложете нудълите и цветчетата броколи за около 3 мин. Няколко секунди преди да ги отцедите, добавете скаридите. Разделете сместа в 2 чинии и залейте порциите с топлия сос терияки. Поръсете с малко люта чушка и сервирайте.

Коментирай
Харесай 1 imateeva

Тагове

А-Я рецепти Здравословни Източна кухня Риба и морски дарове

Опитайте още

Сготви

Харесай Пюре от брюкселско зеле и пресен лук

Goodfood 45 м
Сготви

Харесай Печен карфиол с чесън, дафинов лист и лимон

Goodfood 30 м
Сготви

Харесай Пай с пуешко и спанак

Goodfood 35 м , крем сирене, пуешко месо от гърдите, смлян кимион, кори за баница, зехтин, фета, замразен спанак, лук 8 продукта

Препоръчани

Коментари

....................................