Паста с бекон, домати и броколи

Паста с бекон, домати и броколи

Подготовка 5 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Вечеря през седмицата за двама, нисък бюджет и списък за покупки – за вас остава изборът.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
572 ккал 31 г 8 г 53 г 5 г 31 г 21 г 2.7 г
Захар Фибри Протеини Сол 5 г 31 г 21 г 2.7 г
572 ккал 31 г 8 г 53 г 5 г 31 г 21 г 2.7 г

Продукти

  • 350 г чери домати
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 скилидки Чесън , ситно нарязани
  • 140 г броколи
  • 140 г спагети
  • 80 г пушен бекон, на кубчета
  • 2 с. л. настърган пармезан, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сложете да заври вода в голяма тенджера. Подредете чери доматите в тава, полейте ги със зехтин и ги поръсете с чесън. Запечете за 5 мин, докато се набръчкат. Преместете доматите в единия край и сложете в тавата броколите, полейте ги с останалия зехтин. Поръсете със сол и черен пипер доматите и броколите и ги запечете за 8-10 мин.

2. Добавете спагетите във врящата вода и варете около 8-10 мин, докато омекнат. През това време сложете парченцата бекон в незалепващ тиган. Запържете ги за 5 мин, като разбърквате, докато отделят мазнина и станат хрупкави. Извадете ги върху кухненска хартия да попие мазнината.

 

3. Отцедете спагетите и ги разбъркайте с бекона, броколите и половината домати (оставете другата половина в тавата, охладете, покрийте и приберете в хладилника за рецептата в четвъртък). Поръсете с настъргания пармезан и сервирайте.

Коментирай
Харесай 6 Vesela Greta Dimitria Todorova Boris Велислава Страхилова Ивайла

Тагове

А-Я рецепти Април Европейска кухня Икономични ястия Леки вечери Март Основни Паста Февруари Януари Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Печен картоф с шунка и медено-горчичена салата

Goodfood 10 м
Сготви

Харесай Картофи, чушки и чорисо с пържени яйца

Goodfood 50 м

Препоръчани

Коментари