Хрупкави тортили с боб и авокадо

Хрупкави тортили с боб и авокадо

Подготовка 10 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

царевичните тортили имат наситен вкус, могат да бъдат съхранявани дълго и са чудесна алтернатива на пшеничените.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
675 ккал 17 г 7 г 91 г 18 г 15 г 27 г 0.6 г
Захар Фибри Протеини Сол 18 г 15 г 27 г 0.6 г
675 ккал 17 г 7 г 91 г 18 г 15 г 27 г 0.6 г

Продукти

  • 8 царевични тортили
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 глава лук, ситно нарязана
  • 3 скилидки чесън, ситно нарязани
  • по 1 с.л. пушен Червен пипер и смлян кимион
  • 5 с.л. ябълков оцет
  • 3 с.л. мед
  • 3 х 400 г консерви тъмен боб, изплакнат и отцеден
  • избор от няколко топинга – нарязани домати, нарязан червен лук, нарязано на кубчета авокадо, нарязани мексикански люти чушки, стръкчета Кориандър сметана или Табаско сос, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200ºC (180ºC с обдухване). Намажете тортилите с малко зехтин и ги наредете в тави. Запечете ги за 8 мин, докато станат хрупкави.

 

2. В голям тиган загрейте останалия зехтин. Запържете лука и чесъна за 5 мин. Добавете подправките, оцета и меда. Пържете още 2 мин. Прибавете боба, овкусете със сол и пипер и бъркайте, докато бобът се затопли.

 

3. Отстранете от огъня и с гърба на лъжицата намачкайте овкусения боб на пюре. Намажете тортилите с бобената смес, отгоре поръсете с предпочитаните от вас топинги и добавете 1 с.л. сметана или малко лют Табаско сос. 

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Здравословни Мексиканска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Патешко конфи с картофени кюфтета

Goodfood 2 ч 30 м , Чесън, салатни листа, дафинови листа, патешка мазнина, Чесън, морска сол на люспи, картофи, мащерка, слънчогледово олио, черен пипер на зърна, патешки бутчета, магданоз 12 продукта
Сготви

Харесай Свинска шунка с глазура от мед и бира

Goodfood 4 ч 30 м
Сготви

Харесай Свинско филе с горчица, ябълкова леща и айоли със зелени подправки

Goodfood 35 м

Препоръчани

Коментари