Пюре от кореноплодни зеленчуци и горчица BBC Good Food Bulgaria – Рецепти и готварски съвети
Пюре от кореноплодни зеленчуци и горчица

Пюре от кореноплодни зеленчуци и горчица

Подготовка 15 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Лесно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Използвайте възможно по-често характерните за сезона продукти.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
152 ккал 11 г 4 г 13 г 12 г 7 г 2 г 0.51 г
Захар Фибри Протеини Сол 12 г 7 г 2 г 0.51 г
152 ккал 11 г 4 г 13 г 12 г 7 г 2 г 0.51 г

Продукти

  • 1 глава Цвекло , на малки кубчета
  • 1 глава Целина , на малки кубчета
  • 6 моркова, на малки кубчета
  • 50 г масло
  • 3 с.л. студено пресован зехтин
  • 2 с.л. едрозърнеста горчица

Приготвяне

1. Поставете зеленчуците в голяма тенджера с подсолена вода. Кипнете ги и варете 15 мин, докато омекнат. Отцедете добре и намачкайте, като в процеса добавите маслото, зехтина и горчицата. Подправете щедро със сол и пипер. Бъркайте, докато съставките се смесят, и сервирайте горещо.

 

2. Пюрето може да се приготви предишния ден и да се затопли на котлона с още малко масло или в микровълновата фурна.

Коментирай
Харесай 1 Диляна Георгиева

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Гарнитури и сосове Европейска кухня Здравословни

Опитайте още

Сготви

Харесай Люта чеснова фокача

Goodfood 30 м , фокача, Чесън, магданоз, масло, червена люта чушка 5 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................