Пюре от кореноплодни зеленчуци и горчица

Пюре от кореноплодни зеленчуци и горчица

Подготовка 15 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Лесно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Използвайте възможно по-често характерните за сезона продукти.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
152 ккал 11 г 4 г 13 г 12 г 7 г 2 г 0.51 г
Захар Фибри Протеини Сол 12 г 7 г 2 г 0.51 г
152 ккал 11 г 4 г 13 г 12 г 7 г 2 г 0.51 г

Продукти

  • 1 глава Цвекло , на малки кубчета
  • 1 глава Целина , на малки кубчета
  • 6 моркова, на малки кубчета
  • 50 г масло
  • 3 с.л. студено пресован зехтин
  • 2 с.л. едрозърнеста горчица

Приготвяне

1. Поставете зеленчуците в голяма тенджера с подсолена вода. Кипнете ги и варете 15 мин, докато омекнат. Отцедете добре и намачкайте, като в процеса добавите маслото, зехтина и горчицата. Подправете щедро със сол и пипер. Бъркайте, докато съставките се смесят, и сервирайте горещо.

 

2. Пюрето може да се приготви предишния ден и да се затопли на котлона с още малко масло или в микровълновата фурна.

Коментирай
Харесай 1 Диляна Георгиева

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Гарнитури и сосове Европейска кухня Здравословни

Опитайте още

Сготви

Харесай Печени пилешки бутчета с манго, боб и ориз

Goodfood 1 ч 30 м , джинджифил, лайм, консерва бял боб, кориандър, пилешки бутчета, чътни от манго, Чесън, смлян бахар, пилешки бульон, пресен лук, мащерка, дългозърнест ориз, червена люта чушка, слънчогледово олио, манго 15 продукта
Сготви

Харесай Салата от пушена сьомга и дресинг с раци

Goodfood 15 м
Сготви

Харесай Пикантен кръмбъл с къпини и сливи

Goodfood 1 ч 50 м

Препоръчани

Коментари

.....................................