Летен британски пудинг

Летен британски пудинг

Подготовка 0 мин Приготвяне 90 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Плодова експлозия

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
245 ккал 1 г 0 г 55 г 35 г 5 г 4 г 0.3 г
Захар Фибри Протеини Сол 35 г 5 г 4 г 0.3 г
245 ккал 1 г 0 г 55 г 35 г 5 г 4 г 0.3 г

Продукти

  • 350 г малини
  • 350 г дребни Ягоди
  • 350 г черен касис
  • 175 г червен касис
  • 175 г кристална захар
  • 5 с. л. Creme de Cassis или друг плодов ликьор
  • 5 филии бял хляб, престоял 2-3 дни
  • сметана, за сервиране

Приготвяне

1. Първо подгответе плодовете. Почистете ягодите от дръжките, разрежете ги на половинки. Откъснете касиса от дръжките и го дръжте отделно от другите плодове.

2. Сложете захарта в широка, не много дълбока тенджера. Добавете ликьора от касис и 3 с.л. вода. Загрейте на тих огън, като разбърквате, докато захарта се разтопи. Засилете температурата и оставете течността да се вари около 8 мин. Ще бъде с консистенцията на сироп, трябва да я свалите от котлона точно преди да започне да променя цвета си и да се карамелизира.

3. Добавете червения и черния касис в сиропа и върнете на котлона, оставете да заври леко, не повече от 1 мин, колкото само да омекнат плодовете, но без да губят форма. Свалете съда от огъня и оставете леко да се охлади.

4. Внимателно добавете в сместа и разбъркайте ягодите и малините. Оставете сместа да престои около 1 ч.

5. Отрежете корите от филиите хляб. Отрежете малко парче хляб и го поставете на дъното на 1,2 л форма за пудинг. С решетъчна лъжица насипете върху него около 3 с.л. от плодовете. Върху тях подредете нов ред хляб, като запълвате всички празнини. Продължете да насипвате плодове и да подреждате хляб, докато завършите със слой плодове на косъм под ръба на съда. Налейте отгоре няколко лъжици от плодовия сок, но без да прелее. Трябва да имате останали около 4 с.л. плодове и сок, за да приготвите соса. Покрийте плодовете с последен слой хляб, притиснете добре и завийте с фолио. Сложете върху съда чиния и я затиснете с тежка консерва. Сложете съда върху тава, за да уловите изтичащия сироп, и оставете десерта в хладилника за една нощ.

6. От останалите плодове и сироп направете сос, като ги прекарате през цедка, дръжте го охладен.

 

7. За да обърнете десерта, махнете фолиото и минете с нож с объл връх около стените на формата. Обърнете десерта в чиния. Сервирайте със сметана и плодов сос.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Август Английска и Ирландска Десерти Летни десерти Септември Юли

Опитайте още

Сготви

Харесай Бърза зеленчукова супа

Goodfood 10 м , тънки спагети, зеленчуков бульон, зехтин, замразен микс от зеленчуци, домати, настърган пармезан, песто 7 продукта
Сготви

Харесай Шишчета с плодове и сирене

Goodfood 10 м , мента, маслини каламон, сирене, плодове 4 продукта
Сготви

Харесай Мини чийзкейк с шоколад

Goodfood 50 м , масло, пудра захар, екстракт ванилия, рикота, мини шоколадови яйца, шоколадови бисквити, черен шоколад, яйца 8 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................