Летен британски пудинг

Летен британски пудинг

Подготовка 0 мин Приготвяне 90 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Плодова експлозия

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
245 ккал 1 г 0 г 55 г 35 г 5 г 4 г 0.3 г
Захар Фибри Протеини Сол 35 г 5 г 4 г 0.3 г
245 ккал 1 г 0 г 55 г 35 г 5 г 4 г 0.3 г

Продукти

  • 350 г малини
  • 350 г дребни Ягоди
  • 350 г черен касис
  • 175 г червен касис
  • 175 г кристална захар
  • 5 с. л. Creme de Cassis или друг плодов ликьор
  • 5 филии бял хляб, престоял 2-3 дни
  • сметана, за сервиране

Приготвяне

1. Първо подгответе плодовете. Почистете ягодите от дръжките, разрежете ги на половинки. Откъснете касиса от дръжките и го дръжте отделно от другите плодове.

2. Сложете захарта в широка, не много дълбока тенджера. Добавете ликьора от касис и 3 с.л. вода. Загрейте на тих огън, като разбърквате, докато захарта се разтопи. Засилете температурата и оставете течността да се вари около 8 мин. Ще бъде с консистенцията на сироп, трябва да я свалите от котлона точно преди да започне да променя цвета си и да се карамелизира.

3. Добавете червения и черния касис в сиропа и върнете на котлона, оставете да заври леко, не повече от 1 мин, колкото само да омекнат плодовете, но без да губят форма. Свалете съда от огъня и оставете леко да се охлади.

4. Внимателно добавете в сместа и разбъркайте ягодите и малините. Оставете сместа да престои около 1 ч.

5. Отрежете корите от филиите хляб. Отрежете малко парче хляб и го поставете на дъното на 1,2 л форма за пудинг. С решетъчна лъжица насипете върху него около 3 с.л. от плодовете. Върху тях подредете нов ред хляб, като запълвате всички празнини. Продължете да насипвате плодове и да подреждате хляб, докато завършите със слой плодове на косъм под ръба на съда. Налейте отгоре няколко лъжици от плодовия сок, но без да прелее. Трябва да имате останали около 4 с.л. плодове и сок, за да приготвите соса. Покрийте плодовете с последен слой хляб, притиснете добре и завийте с фолио. Сложете върху съда чиния и я затиснете с тежка консерва. Сложете съда върху тава, за да уловите изтичащия сироп, и оставете десерта в хладилника за една нощ.

6. От останалите плодове и сироп направете сос, като ги прекарате през цедка, дръжте го охладен.

 

7. За да обърнете десерта, махнете фолиото и минете с нож с объл връх около стените на формата. Обърнете десерта в чиния. Сервирайте със сметана и плодов сос.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Август Английска и Ирландска Десерти Летни десерти Септември Юли

Опитайте още

Сготви

Харесай Ягоди със сироп от лайм и черен пипер

Goodfood 15 м
Сготви

Харесай Сандвич с шведски кюфтенца

Goodfood 55 м , копър, семена от ким, кафява захар, свинска кайма, мед, слънчогледово олио, хлебчета за сандвич, яйце, краставица, хлебни трохи, индийско орехче, бял винен оцет, боровинков сос, едрозърнеста горчица 14 продукта

Препоръчани

Коментари

.....................................