Брюкселско зеле с карамелизиран лук

Брюкселско зеле с карамелизиран лук

Подготовка 20 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Предварително пригответе лука и бланширайте зелето, а преди поднасяне просто ги смесете.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
132 ккал 6 г 1 г 15 г 14 г 6 г 5 г 0.05 г
Захар Фибри Протеини Сол 14 г 6 г 5 г 0.05 г
132 ккал 6 г 1 г 15 г 14 г 6 г 5 г 0.05 г

Продукти

  • 2 с.л. зехтин
  • 10 глави лук шалот, тънко нарязани
  • 1 ч.л. тръстикова захар, нерафинирана
  • 100 г стафиди
  • 4 с.л. червен винен оцет
  • 1 кг Брюкселско зеле , почистено
  • шепа филирани бадеми, печени
  • щипка Червен пипер (по желание)

Приготвяне

1. Загрейте зехтина в голям тиган и изпържете лука за 5 мин, докато започне да се оцветява. Поръсете със захарта, разбъркайте добре и добавете стафидите и оцета. Оставете на огъня за 5 мин, докато се получи гъста смес, и дръпнете настрана.

 

2. Кипнете голяма тенджера с подсолена вода и добавете брюкселското зеле. Варете 5 мин, отцедете добре и добавете към лучената смес. Объркайте добре. Поднесете поръсено с филирани бадеми и червен пипер, по желание.

 
Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Гарнитури и сосове Европейска кухня Здравословни

Опитайте още

Сготви

Харесай Печени пилешки бутчета с розмарин, пресни картофи, аспержи и чесън

Goodfood 55 м , аспержи, пилешки бутчета, лимон, Чесън, пресни картофи, розмарин, зехтин 7 продукта

Препоръчани

Коментари