Гевреци за Ханука

Гевреци за Ханука

Подготовка 30 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Лесно
Броя: 12
Автор: Goodfood

Тези гевречета се приготвят по традиционна еврейска рецепта за празника Ханука през декември. Вместо със сладко, те се поднасят с чай.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
198 ккал 8 г 2 г 29 г 1 г 1 г 5 г 0.6 г
Захар Фибри Протеини Сол 1 г 1 г 5 г 0.6 г
198 ккал 8 г 2 г 29 г 1 г 1 г 5 г 0.6 г

Продукти

  • 450 г бяло брашно
  • 1 ч.л. семена Ким
  • 7 г суха мая
  • 100 г маргарин, разтопен
  • 1 яйце, разбито

Приготвяне

1. Сложете брашното, ½ ч.л. сол, семената ким и маята в голяма купа. В центъра направете кладенче и в него сипете разтопения маргарин и 200 мл топла вода. Объркайте, за да се смесят всички продукти. Ако е нужно, добавете още вода или брашно. Замесете за 2 мин, докато получите меко тесто. Сложете го в намазнена купа, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете на топло за 1 час, за да бухне.

 

2. Щом удвои размера си, замесете тестото за 1 мин и го разделете на 12 топки. Срежете всяка топка на 2 и разточете всяка част на фитил. Усучете ги едно с друго и слепете краищата, за да направите геврек. Сложете гевреците върху леко намазнена тавичка, покрийте ги с кърпа и ги оставете да се надигнат за 30 мин.

 

3. Загрейте фурната до 180ºС (160ºС с обдухване). Намажете гевречетата с малко разбито яйце и ги запечете за 10-15 мин до златисто. Извадете ги върху скаричка да поизстинат и намалете фурната на 110ºС (90ºС с обдухване). Щом изстинат, върнете гевречетата във фурната за още 10 мин и изключете фурната. Оставете ги вътре 2 часа, за да изсъхнат.

Коментирай
Харесай 1 stelatran

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Здравословни Източна кухня Рецепти за парти

Опитайте още

Сготви

Харесай Златисти целувки с компот от цариградско грозде и сметана

Goodfood 1 ч 45 м , светла захар мусковадо, яйца, кристална захар, печени лешници, лимонов сок, лимон, пълномаслена сметана, цариградско грозде 8 продукта
Сготви

Харесай Перлен ечемик с бекон и праз

Goodfood 55 м , перлен ечемик, бекон, праз, пилешки бульон, моркови, Чесън, савойско зеле, зехтин, дижонска горчица 9 продукта
Сготви

Харесай Руло от агнешко, пълнено с рататуй

Goodfood 2 ч 20 м , тиквичка, захар, червени чушки, Босилек, салата, зехтин, чери домати, бял винен оцет, патладжан, доматено пюре, лук, Чесън, агнешки гръб с кост 13 продукта

Препоръчани

Коментари

..................................