Йоркширска тарта  с извара

Йоркширска тарта с извара

Подготовка 45 мин Приготвяне 40 мин
Трудност: Средно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Сервирайте с малко сметана по желание

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
466 ккал 30 г 19 г 40 г 22 г 1 г 11 г 0.6 г
Захар Фибри Протеини Сол 22 г 1 г 11 г 0.6 г
466 ккал 30 г 19 г 40 г 22 г 1 г 11 г 0.6 г

Продукти

  • 140 г брашно
  • щипка Сода бикарбонат
  • 85 г солено масло
  • 1 ч.л. кристална захар
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • 1 л пълномаслено мляко
  • сокът от 1 лимон
  • 50 г масло
  • 50 г кристална захар
  • 1 голямо яйце, разбито
  • 25 г касис

Приготвяне

1. Пригответе изварата предишната вечер. Загрейте млякото в голям съд. Щом започне да завира, добавете лимоновия сок. Намалете котлона и разбърквайте леко, докато се оформи изварата. След като течността стане водниста, с малки бели бучици, махнете от огъня и охладете. Отцедете изварата за една нощ през чиста кърпа и запазете суроватката за друга рецепта.

2. За да приготвите тестото, смесете брашното, содата, маслото и захарта с щипка сол в кухненски робот, докато маслото почти се поеме. Добавете 1 с.л. студена вода и съберете тестото на топка. Увийте във фолио и охладете за поне 20 мин. Можете да приготвите тестото до 2 дни предварително.

3. За да довършите пълнежа, разбийте маслото и захарта на крем, добавете яйцето на части. Добавете изварата и леко разбийте. След като се смеси, добавете касиса.

 

4. Загрейте фурната до 180°С (160°С с обдухване). Разточете тестото и го поставете в намаслена 20 см форма за тарта. Разпределете отгоре пълнежа и печете 35-40 мин, докато покафенее и тестото се изпече. Охладете, нарежете на парчета и сервирайте с малко сметана, ако желаете.

Коментирай
Харесай 1 ilina minkova

Тагове

А-Я рецепти Август Английска и Ирландска Десерти Пица Тарти

Опитайте още

Сготви

Харесай Супа с печена тиква и домати и крутони със сос руй

Goodfood 1 ч 15 м

Препоръчани

Коментари

.................................