Парфе от патешки дроб

Парфе от патешки дроб

Подготовка 20 мин Приготвяне 10 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Чудесно предястие, което може да приготвите предварително.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
401 ккал 37 г 22 г 1 г 1 г 0 г 12 г 0.15 г
Захар Фибри Протеини Сол 1 г 0 г 12 г 0.15 г
401 ккал 37 г 22 г 1 г 1 г 0 г 12 г 0.15 г

Продукти

  • ЗА ПАСТЕТА
  • 50 г краве масло
  • 2 глави воден лук, ситно нарязан
  • 400 г патешки или пилешки дробчета, почистени
  • 1 ч.л. листа от Мащерка
  • 2 с.л. джин
  • 170 мл сметана
  • ЗА ЗАЛИВКАТА
  • 100 г краве масло
  • 16 плодчета хвойна, ситно нарязани
  • 2 ч.л. листа от Мащерка
  • ЗА СЕРВИРАНЕ
  • препечени филийки пълнозърнест хляб или бриош
  • кисели краставички

Приготвяне

1. Запържете лука в маслото за пастета за 5 мин. Добавете дробчетата заедно с мащерката и повечко черен пипер и ги пържете 5 мин. Сложете джина и оставете на огъня още 1 мин.


2. Пасирайте със сметаната и ½ ч.л. сол до гладък пастет. Прехвърлете го в купички. За заливката разтопете маслото с хвойната, мащерката и смлян черен пипер. Намажете пастета. Охладете купичките, докато маслото стегне.

Коментирай
Харесай 2 Дияна Попова Даниела

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Направи и замрази Предястия Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Панакота със синьо сирене, шамфъстък и круши

Goodfood 50 м

Препоръчани

Коментари

....................................