Хляб с маково семе и сусам

Хляб с маково семе и сусам

Подготовка 25 мин Приготвяне 35 мин
Трудност: Лесно
Порции: 20
Автор: Goodfood

Много добра комбинация, опитайте задължително тази английска класика

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
107 ккал 2 г 1 г 19 г 0 г 1 г 4 г 1.4 г
Захар Фибри Протеини Сол 0 г 1 г 4 г 1.4 г
107 ккал 2 г 1 г 19 г 0 г 1 г 4 г 1.4 г

Продукти

  • 500 г брашно за хляб
  • 7 г суха мая
  • 1 1/2 ч.л. сол
  • 1 с.л. меко масло
  • 1 с. л. слънчогледови семки
  • 1 с. л. сусам
  • 1 с. л. маково семе и още за поръсване

Приготвяне

1. Месете брашното, солта и маята в голяма купа. Добавете маслото и го объркайте с брашното. Добавете семената. Направете кладенче в средата, налейте почти 300 мл хладка вода и замесете тесто. Ако е нужно, добавете още съвсем малко вода. Сложете тестото на набрашнена повърхност и месете около 8-10 мин, докато стане гладко и еластично. Покрийте с обърната купа и оставете да втасва 45-60 мин, докато удвои обема си.

2. Оформете хляба, като премесите отново тестото няколко пъти, и разточете правоъгълник с размери 25 х 20 см. Сгънете късите страни към средата, направете ¼ завъртане и разточете отново до същия размер. Навийте на стегнато руло откъм късата страна. Притиснете двата края, така че хлябът да не се развива. Сложете хляба върху тава, застлана с хартия, със снадката надолу. С остър нож направете 7-8 диагонални среза по повърхността. Оставете да втаса още веднъж, за 40 мин. Намажете леко с вода и поръсете със семената.

 

3. Сложете дълбока тава на дъното на фурната 20 мин преди да сте готови за печене и загрейте фурната до 230°С (210°С с обдухване). Сложете втасалия хляб във фурната и налейте 250 мл студена вода в тавата (ще се вдигне пара, която ще направи хляба ви с хрупкава коричка). Печете 30-35 мин, до златисто. Извадете от фурната и охладете върху решетка.

Коментирай
Харесай 1 Vanya

Тагове

А-Я рецепти Английска и Ирландска Европейска кухня Тестени

Опитайте още

Сготви

Харесай Топла палачинка с дюли, канелен сладолед и пикантен сос от моркови

Goodfood
Сготви

Харесай Чана масала със спанак

Goodfood 35 м , бланширан кафяв ориз басмати, джинджифил, червен пипер, бейби спанак, лук, кимион, консерва нахут, кимион на зърна, червена люта чушка, Гарам масала, чесън, куркума, лимон, олио, смлян кориандър, консерва чери домати 16 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................