Паста с тиква и розмарин

Паста с тиква и розмарин

Подготовка 15 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Италианците обичат тиква и знаят как да я приготвят, така че да бъде наистина вкусна.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
523 ккал 20 г 11 г 79 г 4 г 4 г 13 г 0.03 г
Захар Фибри Протеини Сол 4 г 4 г 13 г 0.03 г
523 ккал 20 г 11 г 79 г 4 г 4 г 13 г 0.03 г

Продукти

  • 400 г паста фузили
  • вегетариански пармезан, прясно настърган, за сервиране
  • ЗА СОСА
  • 85 г масло
  • 1 скилидка чесън, смачкана
  • 450 г тиква, обелена, почистена и нарязана на кубчета по 1 см
  • 2 ч.л. розмарин, много ситно нарязан, и 4 малки стръкчета, за сервиране
  • кора от 1/2 лимон, ситно настъргана
  • щипка настъргано Индийско орехче

Приготвяне

1. Първо направете соса. Разтопете маслото в широка тенджера. Добавете чесъна, бъркайте около 30 сек и сложете тиквата, розмарина, настърганата лимонова кора, солта, пипера и индийското орехче. Похлупете и задушете всичко на тих огън за около 15 мин, като от време на време бъркате, докато тиквата омекне съвсем. Намачкайте я леко в маслото, но оставете около 2/3 или повече от нея, както си е. Подправете на вкус.

 

2. Кипнете голяма тенджера подсолена вода. Сварете пастата фузили за около 10-12 мин и я отцедете.

 

3. Сложете отцедената паста в тенджерата със соса и леко объркайте. Сервирайте веднага, като във всяка порция добавите и стръкче розмарин. Предложете пармезан или пекорино.

 
Коментирай
Харесай 2 emileva IRINA SOKOLOVA

Тагове

А-Я рецепти Здравословни Пица Постни ястия Средиземноморска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Салата от аспержи и тиквички с фета и сусам

Goodfood 1 ч 15 м

Препоръчани

Коментари

....................................