Пай с диви гъби и кестени

Пай с диви гъби и кестени

Подготовка 20 мин Приготвяне 60 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Това е вегетарианската алтернатива на класическия пай по селски. С манатарки става великолепен. Засищащо ястие, но за да е още по-хранително, може да го поднесете със задушено в масло къдраво зеле.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
538 ккал 30 г 14 г 59 г 25 г 15 г 11 г 1.05 г
Захар Фибри Протеини Сол 25 г 15 г 11 г 1.05 г
538 ккал 30 г 14 г 59 г 25 г 15 г 11 г 1.05 г

Продукти

  • 2 с.л. олио
  • 2 моркова, нарязани
  • 1/2 жълта ряпа, ситно нарязана
  • 12 главички маринован лук или арпаджик, обелени и цели
  • 1 скилидка чесън, смачкана
  • 1 стрък Розмарин
  • 1 ч.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. мармайт (екстракт от мая)
  • 200 г накълцани домати от консерва
  • 50 мл бяло вино
  • 175 мл зеленчуков бульон
  • 500 г пресни манатарки или микс от диви гъби, едро нарязани
  • 200 г варени кестени, обелени и разполовени
  • ЗА ТОПИНГА
  • 3 картофа, нарязани
  • 2 пащърнака, нарязани
  • 2 моркова, нарязани
  • 300 г Целина , нарязана
  • 100 г масло
  • 50 мл мляко

Приготвяне

1. Загрейте олиото в голям тиган и запържете морковите, ряпата и лука за 8 мин. Добавете чесъна, розмарина, доматеното пюре и мармайта и гответе още 5 мин. Сипете накълцаните консервирани домати и виното и остържете добре дъното на съда. Добавете бульона, гъбите и кестените и оставете всичко да къкри, докато сосът се сгъсти. Отстранете тигана от огъня и го оставете да поизстине.


2. За топинга първо кипнете всички зеленчуци в голяма тенджера с подсолена вода. Варете ги, докато станат готови. Отцедете ги и ги оставете да изстинат без капак за 5 мин. Намачкайте всичко на по-едро пюре с млякото, маслото и подправки на вкус.


3. Загрейте фурната на 190ºС (170ºС с обдухване). В огнеупорен съд сложете соса с гъбите, покрийте го с пюрето и запечете за 30 мин до златисто. По желание сервирайте с листни зеленчуци с масло.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Печено пиле с лимон, пет подправки и соев сос

Goodfood 2 ч 20 м , олио, зеленчуци, Лимони, сос хойсин, зелен лук, захар, джинджифил, китайски микс пет подправки, ориз, Чесън, тъмен соев сос, пиле 12 продукта
Сготви

Харесай Марсала сос

Гост на Goodfood лук шалот, сос демиглас, черен пипер, мащерка, вино марсала, червено вино, Дафинов лист, масло 8 продукта

Препоръчани

Коментари

..................................