Салата с маслен боб, печени тиквички, печени червени чушки и чорисо

Салата с маслен боб, печени тиквички, печени червени чушки и чорисо

Подготовка 20 мин Приготвяне 40 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Тази засищаща здравословна салата е изключително подходяща за лека вечеря в летните вечери.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
563 ккал 34 г 10 г 39 г 12 г 16 г 29 г 3.83 г
Захар Фибри Протеини Сол 12 г 16 г 29 г 3.83 г
563 ккал 34 г 10 г 39 г 12 г 16 г 29 г 3.83 г

Продукти

  • 1 с.л. студено пресован зехтин и допълнително за намазване
  • 100 г чорисо, обелено и нарязано на кубчета
  • 1 ч.л. оцет
  • 1 червена Чушка , разполовена и без семките
  • 100 г пресен Грах
  • 100 г бакла
  • 2 тиквички, нарязани по диагонал
  • консерва от 400 г маслен Боб , отцеден и изплакнат
  • сокът на 1/2 лимон

Приготвяне

1. Загрейте грила на висока степен. Загрейте зехтина в тиган на умерен огън. Добавете чорисото и пържете 7–9 мин, докато пусне мазнина. Извадете го от тигана с решетъчна лъжица и оставете настрана. Намалете огъня, добавете оцета, разбъркайте и дръпнете от котлона.

 

2. Поставете чушката в плитка тава с разрязаната страна надолу и печете на грила за 3-4 мин или докато по кожицата се образуват мехури и започне да почернява. Прехвърлете чушката в купа и покрийте с прозрачно фолио. След като изстине, я обелете, отстранете семките, ако са останали такива, и накъсайте на ленти.

 

3. Сварете граха и баклата във вряща подсолена вода за 1–2 мин, след това ги прехвърлете в голяма купа със студена вода, за да запазят яркия си зелен цвят. Отцедете и оставете настрана.

 

4. Силно загрейте оребрен тиган. Намажете тиквичките с малко зехтин и печете от двете страни за 1–2 мин, докато омекнат, но не прекалено много.

 

5. Добавете боба и останалите съставки в тигана с дресинга. Добавете лимоновия сок, сол и пипер и объркайте внимателно.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Здравословни Средиземноморска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Коледна пуйка с клементини и масло с дафинов лист

Goodfood 4 ч 5 м
Сготви

Харесай Печено телешко с червено вино и лук шалот

Goodfood 1 ч 50 м , дафинови листа, бейби моркови, пресен телешки бульон, Синап на прах, брашно, цяло парче телешки бут, глава лук шалот, желе от червени боровинки, морска сол, червено вино, растително олио 11 продукта

Препоръчани

Коментари

.....................................