Тайландско къри със скариди, картофи  и зеленчуци

Тайландско къри със скариди, картофи и зеленчуци

Подготовка 15 мин Приготвяне 30 мин
Трудност: Лесно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Това екзотично ястие се приготвя лесно и е идеално за бърза лека вечеря.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
324 ккал 20 г 15 г 18 г 7 г 3 г 20 г 1.97 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 3 г 20 г 1.97 г
324 ккал 20 г 15 г 18 г 7 г 3 г 20 г 1.97 г

Продукти

  • 1 с.л. зехтин
  • 4 с.л. тайландска зелена къри паста
  • 1 стрък лимонена трева, махнете най-външната обвивка и го нарежете на ситно
  • 2 червени чушки, нарязани на парчета
  • 450 г дребни картофи, срязани на половинки
  • 2 х 400 г консерви кокосово мляко
  • 300 мл пилешки бульон
  • 5 листа от кафир лайм, накъсани (вижте съвета)
  • 1 връзка Зелен лук , нарязан
  • 250 г замразен грах
  • 600 г сурови кралски скариди
  • 100 г млад спанак
  • 2 с.л. тайландски рибен сос
  • връзка Кориандър , само листата
  • сокът от 1 лайм, плюс допълнителни резенчета, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте зехтина в голям тиган или уок. Запържете къри пастата и лимонената трева за 1 мин, докато отпуснат аромата си. Добавете чушките и картофите и разбъркайте, за да се овалят в къри пастата. След 1-2 мин сипете кокосовото мляко и бульона и сложете листата от лайм. След като сместа заври, оставете да къкри 15 мин, докато картофите омекнат.

 

2. Прибавете всички останали съставки, но ако смятате да замразявате ястието, не слагайте спанака и кориандъра. Оставете на огъня около 4 мин, докато скаридите порозовеят. Сервирайте по желание с лимонови резенче


Съвет

Листата от кафир лайм се използват широко в тайландската кухня. Те придават на ястието свеж лимонов вкус и аромат. Ще ги откриете в големите супермаркети или азиатските магазини. Вместо тях може да използвате ситно настъргана кора от лайм, която да прибавите към края на готвенето.та (или охладете и замразете в подходящ съд).

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Здравословни Източна кухня Риба и морски дарове

Опитайте още

Сготви

Харесай Мароканска рибена яхния

Goodfood 50 м , средна глава лук, тънко нарязана, смлян кимион, 1 жълта и 1 червена чушка, без семките, нарязани на парчета, малка връзка магданоз, едро нарязан, големи скилидки чесън, тънко нарязани, консерва нарязани домати, филе от треска, нарязано на парчета, тънки стръка праз лук, почистени и нарязани, едро смлян лют червен пипер, консерва нахут, отцеден и изплакнат, студено пресовано рапично олио, смлян кориандър, сладки картофи, обелени и нарязани на парчета, дива сьомга, без кожа, нарязана на парчета, малка глава фенел, разделена на 4 и много тънко нарязана, смляна канела, сокът от 1 голям портокал, кората дебело нарязана с белачка за картофи 17 продукта
Сготви

Харесай Лингуини с чери домати и козе сирене

Goodfood 20 м

Препоръчани

Коментари