Тайландски пикантни пуешки кюфтенца с нудъли и зеленчуци

Тайландски пикантни пуешки кюфтенца с нудъли и зеленчуци

Подготовка 15 мин Приготвяне 10 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Тези пуешки кюфтенца са с ниско съдържание на мазнини, а зеленчуците са добър източник на витамин С, затова непременно ги включете в менюто си.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
173 ккал 2 г 0 г 14 г 5 г 2 г 27 г 1.48 г
Захар Фибри Протеини Сол 5 г 2 г 27 г 1.48 г
173 ккал 2 г 0 г 14 г 5 г 2 г 27 г 1.48 г

Продукти

  • 400 г пуешки гърди или филе, нарязани на едро
  • 1 стрък лимонена трева, ситно нарязан
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • кората и сокът на 1 зелен лимон
  • 3 с.л. соев сос с ниско съдържание на натрий
  • малка връзка Кориандър , нарязана
  • 1 ч.л. зехтин
  • 1 червена люта чушка, без семките, нарязана
  • 2 топки пшеничени нудъли
  • 2 чушки - червена и жълта, нарязани
  • 100 г настъргано зеле
  • 1 морков
  • шепа Спанак
  • сладък чили сос (по желание)

Приготвяне

1. Загрейте грила на средна степен. Поставете пуешкото в кухненски робот и го смелете. Добавете лимонената трева, чесъна, лимоновата кора, половината соев сос, кориандър и люта чушка. Пасирайте, за да се смесят. Прехвърлете сместа в купа и добавете малко черен пипер. Оформете 8 кюфтета, поставете ги в незалепваща тава и печете на грила по 3–4 мин от всяка страна, докато станат готови.


2. Междувременно сотирайте чушките, зелето, моркова и спанака в зехтина за 1–2 мин. Пригответе нудълите според инструкциите на опаковката, отцедете и добавете зеленчуците, останалия соев сос и лимоновия сок. Объркайте добре, разпределете в чиниите за сервиране и поръсете с останалите кориандър и люта чушка. Поднесете с пуешките кюфтенца и сладък чили сос, по желание.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Здравословни Източна кухня Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Брюкселско зеле със свинско и фъстъци

Goodfood 30 м

Препоръчани

Коментари

.............................