Люто патешко на скара и салата с ананас

Люто патешко на скара и салата с ананас

Подготовка 20 мин Приготвяне 8 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Мариновано патешко със салата от ананас, бобени кълнове и джинджифил

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
283 ккал 3 г 1 г 21 г 19 г 2 г 45 г 1.2 г
Захар Фибри Протеини Сол 19 г 2 г 45 г 1.2 г
283 ккал 3 г 1 г 21 г 19 г 2 г 45 г 1.2 г

Продукти

  • 4 филета от гърди на патица, без кожата
  • 1 червена люта чушка, ситно нарязана
  • 1 малко парче Джинджифил , настъргано
  • 1 скилидка скилидка чесън, смачкана
  • 1 с.л. соев сос
  • малко мед
  • сокът от 1 зелен лимон
  • ЗА САЛАТАТА
  • 1 малък ананас, срязан на 4 и почистен
  • 2 глави лук шалот, нарязан на тънки кръгчета
  • 3 шепи бобени кълнове, бланширани и отцедени
  • 1 червена люта чушка, тънко нарязана
  • малко парче Джинджифил , нарязано на клечки
  • 1 малка шепа листа от Кориандър
  • 1 малка шепа мента
  • сокът от 1 зелен лимон

Приготвяне

Когато махнете кожата на патешките гърди, получавате едно много крехко парче месо, идеално за скара. Не го мариновайте прекалено дълго, защото ще промени текстурата си.

1. Загрейте скарата. Ако гърдите са с кожа, махнете я, като просто я издърпате. С нож направете срезове в дебелата част на гърдите, но не ги прорязвайте докрай. Покрийте месото с опаковъчно фолио и го изтънете с чук или точилка до дебелина 1 см.


2. Смесете лютата чушка, джинджифила, чесъна, соевия сос, меда и лимоновия сок. Сложете патешкото в плоска чиния и го намажете добре с маринатата отвсякъде. То вече е готово за печене. Патешкото, за разлика от други меса, не бива да се маринова дълго, защото се разкашква.


3. Заемете се със салатата. С остър нож нарежете ананаса на широки ивици. Смесете го с останалите съставки и го оставете настрана. Когато скарата е добре загрята, изпечете филетата за по няколко мин от всяка страна, докато се получат черти. Прехвърлете месото в чиния и сложете по малко салата в края – идеята е соковете й да се смесят с тези на патешото.

АКО ЗАВАЛИ...
Можете да изпечете патешкото в оребрен тиган и да го сложите в слаба фурна, за да остане топло, докато приготвяте останалите парчета.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Ябълкови хлебчета с къпинов кадифен сироп

Goodfood 35 м
Сготви

Харесай Зеленчуци по японски със сос и сусамов ориз

Goodfood 40 м

Препоръчани

Коментари

...................................