Печени яйца със спанак и домати

Печени яйца със спанак и домати

Подготовка 5 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Богати на протеин, витамини и минерали, яйцата са полезна храна. Не забравяйте да ги включвате в менюто си.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
114 ккал 7 г 2 г 3 г 2 г 2 г 9 г 0.43 г
Захар Фибри Протеини Сол 2 г 2 г 9 г 0.43 г
114 ккал 7 г 2 г 3 г 2 г 2 г 9 г 0.43 г

Продукти

  • 100 г Спанак
  • 400 г консервирани или пресни домати, нарязани на кубчета
  • 1 ч.л. нарязана чили Чушка
  • 4 яйца

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 200°С. Сложете спанака в цедка и го полейте с вряща вода, за да попарите листата. Изцедете излишната течност и разделете между 4 огнеупорни купички.


2. Смесете доматите с чилито, посолете и добавете към спанака. Направете малка вдлъбнатина в средата и счупете по едно яйце. Печете 12–15 мин или повече, в зависимост от това как харесвате яйцето. Сервирайте с хрупкав хляб.


НАПРАВЕТЕ ГО РАЗЛИЧНО
Яйца за четирима по испански

Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган с капак. Запържете 50 г нарязано чорисо за 2 мин. Добавете 400 г консервирани нарязани домати, 1 нарязан лук, 1 с.л. пушен червен пипер и шепа черни маслини. Кипнете и гответе 8 мин, докато се сгъсти. Направете 4 вдлъбнатини в сместа, счупете в тях 4 яйца и затворете с капака. Гответе 6–8 мин на слаб огън, докато яйцата станат готови. Сервирайте с хрупкав хляб.

Коментирай
Харесай 1 АЛБЕНА МЛАДЕНОВА ИЛИЕВА

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня Здравословни Рецепти с яйца Средиземноморска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Брауни с цвекло

Goodfood 55 м , кафява захар, орехови ядки, черен шоколад, какао на прах, цвекло, ванилов екстракт, пудра захар, яйца, бакпулвер, рапично олио, брашно, сок от цвекло 12 продукта

Препоръчани

Коментари

.....................................