Бърза яхния с агнешко и картофи

Бърза яхния с агнешко и картофи

Подготовка 15 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Агнешкото е крехко и пълно с аромат, не се нуждае от много готвене.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
463 ккал 24 г 12 г 29 г 0 г 2 г 34 г 1 г
Захар Фибри Протеини Сол 0 г 2 г 34 г 1 г
463 ккал 24 г 12 г 29 г 0 г 2 г 34 г 1 г

Продукти

  • 450 г картофи, небелени
  • 600 г агнешко, кълцано или ситно нарязано
  • 1 голяма глава лук, нарязана
  • листата от 2 стръка Розмарин , нарязани
  • 500 г пресен агнешки или телешки бульон

Приготвяне

1. Нарежете картофите на резени с дебелина около 0,5 см. Сварете ги в подсолена вряща вода за около

8-10 мин, докато омекнат. Междувременно загрейте огнеупорен съд или широка тенджера на висока температура. Изпържете агнешкото, без да добавяте мазнина, за 5 мин, докато покафенее, като оставите месото да се отлепи от дъното, преди да го обърнете. Загрейте грила до средна степен.

2. Сложете лука и повечето розмарин в съда и пържете 3 мин, докато лукът леко омекне и се оцвети от агнешкото. Добавете бульона, подправете със сол и пипер.

3. Отцедете картофите и ги подредете върху месото, като се застъпват леко, след това запечете ястието под грила за около 5 мин, докато картофите станат златисти.

Коментирай
Харесай 2 emi-isis Luco

Тагове

А-Я рецепти Английска и Ирландска Април Великден Май Основни Юни Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Парфе с фъстъчено масло и черешов компот

Goodfood 55 м
Сготви

Харесай Салата с яйца, цвекло и бекон

Goodfood 1 ч , Чесън, захар, сок от цвекло, цвекло, бял винен оцет, панчета, дижонска горчица, хляб, шалот, зехтин, яйца, листни зеленчуци, Синап на прах, зехтин 14 продукта

Препоръчани

Коментари

.................................