Сьомга със зелен лимон и джинджифил

Сьомга със зелен лимон и джинджифил

Подготовка 10 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Сочна сьомга, маринована в сос от лимон и джинджифил, с гарнитура от царевица, броколи и китайско зеле

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
354 ккал 18 г 3 г 11 г 7 г 6 г 38 г 1.4 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 6 г 38 г 1.4 г
354 ккал 18 г 3 г 11 г 7 г 6 г 38 г 1.4 г

Продукти

  • сокът от 2 зелени лимона
  • парче Джинджифил колкото палец, настъргано
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • 2 ч.л. соев сос
  • 2 с.л. оцет от оризово вино
  • 2 филета от сьомга, без кожата
  • 100 мл пилешки бульон
  • 140 г бейби царевички
  • 175 г броколи
  • 4 малки глави пак-чой, разполовени
  • 1 малка връзка Зелен лук , нарязана

Приготвяне

1. Объркайте лимоновия сок с джинджифила, чесъна, соевия сос, оцета и малко черен пипер. Сипете половината върху сьомгата и оставете да се маринова за 10 мин.


2. Загрейте силно грила. Сложете сьомгата в незалепваща тава и запечете под грила по 5–6 мин от всяка страна. Междувременно загрейте в тиган уок останалата марината и бульона, добавете разполовените царевички и броколито, пържете с бъркане около 5 мин. Добавете нарязания пак-чой и пържете още 2 мин.


3. Поднесете сьомгата върху зеленчуците със соса от тигана и поръсете със зеления лук.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Здравословни Източна кухня Риба и морски дарове

Опитайте още

Сготви

Харесай Пролетна салата с пресен грах, бакла и рукола

Goodfood репички, рукола, зехтин, пресен грах, кедрови ядки, чери домати, хималайска сол, прясна бакла, лайм 9 продукта
Сготви

Харесай Коприва с яйца и домати

Goodfood домати, пресен чесън, пресен магданоз, зехтин, яйца, коприва, пресен лук, бяло сирене 8 продукта
Сготви

Харесай Спагети със сос от чери домати и черни маслини

Goodfood 15 м

Препоръчани

Коментари

.....................................