Пиле със зелени подправки

Пиле със зелени подправки

Подготовка 20 мин Приготвяне 75 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Това печено пиле е идеално за онези последни слънчеви недели, които можете да прекарате на двора. Можете да използвате всички зелени подправки, които все още растат в градината ви – няма такава, която да развали ястието.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
660 ккал 34 г 10 г 29 г 3 г 3 г 0 г 0.48 г
Захар Фибри Протеини Сол 3 г 3 г 0 г 0.48 г
660 ккал 34 г 10 г 29 г 3 г 3 г 0 г 0.48 г

Продукти

  • 3 връзки зелени подправки (ние използвахме босилек, Мащерка и тарос)
  • 1 пиле около 1,8 кг
  • 1 с.л. зехтин и малко за поръсване
  • 1 лимон, срязан на четвъртинки
  • 2 скилидки Чесън
  • 600 г дребни картофи, необелени
  • 4 клонки чери домати (с клонките)

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 220°С (200°С с обдухване). Отделете листата от подправките и сложете стеблата в коремната кухина на пилето заедно с лимона и чесъна. Намажете пилето със зехтина и го посолете. Поставете го в голяма тава и го сложете във фурната за 30 мин.

 

2. Намалете температурата на 200°С (180°С с обдухване). Извадете тавата, добавете картофите и печете още 30 мин.

 

3. Сложете клонките с доматите между картофите. Печете още 10 мин, докато доматите омекнат и пилето се изпече добре. Оставете всичко да почива 10 мин. Поръсете пилето и картофите с листата от подправките и малко зехтин и поднесете.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Пай с лимонов мус

Гост на Goodfood желатин на прах, пшенично нишесте, ванилова есенция, яйца, течна сладкарска сметана, лимонов сок, маслени бисквити, захар, лимонова кора, Масло 10 продукта
Сготви

Харесай Салата от зелено манго с пилешко и лентички омлет

Goodfood

Препоръчани

Коментари

.................................