Пиле със зелени подправки

Пиле със зелени подправки

Подготовка 20 мин Приготвяне 75 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Това печено пиле е идеално за онези последни слънчеви недели, които можете да прекарате на двора. Можете да използвате всички зелени подправки, които все още растат в градината ви – няма такава, която да развали ястието.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
660 ккал 34 г 10 г 29 г 3 г 3 г 0 г 0.48 г
Захар Фибри Протеини Сол 3 г 3 г 0 г 0.48 г
660 ккал 34 г 10 г 29 г 3 г 3 г 0 г 0.48 г

Продукти

  • 3 връзки зелени подправки (ние използвахме босилек, Мащерка и тарос)
  • 1 пиле около 1,8 кг
  • 1 с.л. зехтин и малко за поръсване
  • 1 лимон, срязан на четвъртинки
  • 2 скилидки Чесън
  • 600 г дребни картофи, необелени
  • 4 клонки чери домати (с клонките)

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 220°С (200°С с обдухване). Отделете листата от подправките и сложете стеблата в коремната кухина на пилето заедно с лимона и чесъна. Намажете пилето със зехтина и го посолете. Поставете го в голяма тава и го сложете във фурната за 30 мин.

 

2. Намалете температурата на 200°С (180°С с обдухване). Извадете тавата, добавете картофите и печете още 30 мин.

 

3. Сложете клонките с доматите между картофите. Печете още 10 мин, докато доматите омекнат и пилето се изпече добре. Оставете всичко да почива 10 мин. Поръсете пилето и картофите с листата от подправките и малко зехтин и поднесете.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Пушена скумрия и цвекло

Goodfood 20 м , лимон, цвекло, пушена скумрия, лук шалот, заквасена сметана, копър, хляб 7 продукта
Сготви

Харесай Хрупкави картофи с лимон и салвия

Goodfood 1 ч 15 м , салвия, картофи, лимон, олио 4 продукта

Препоръчани

Коментари

..................................