Наденички, сгушени в тесто

Наденички, сгушени в тесто

Подготовка 15 мин Приготвяне 45 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

С тази бърза и засищаща вечеря ще доставите истинско удоволствие на малките палавници

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
472 ккал 29 г 9 г 37 г 5 г 2 г 19 г 2.34 г
Захар Фибри Протеини Сол 5 г 2 г 19 г 2.34 г
472 ккал 29 г 9 г 37 г 5 г 2 г 19 г 2.34 г

Продукти

  • 12 тънки свински наденички
  • 1 с.л. олио
  • ЗА ТЕСТОТО
  • 140 г брашно
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 яйца
  • 175 мл нискомаслено прясно мляко

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 220ºC (200ºC с обдухване). Наредете наденичките в тава с размери 20 х 30 см, полейте ги с олиото и ги запечете за 15 мин.

 

2. Междувременно пригответе сместа за тестото. Изсипете брашното в купа и добавете солта. Направете кладенче в средата и вътре чукнете яйцата. Разбийте сместа с миксер, докато продуктите се смесят. Постепенно започнете да добавяте млякото, като разбивате с миксера непрекъснато. Оставете тестото да престои, докато наденичките се изпекат.

 

3. Внимателно ги извадете от фурната, тъй като сгорещената мазнина ще цвърчи и пръска. Разпределете тестото върху наденичките. Преместете тавата на най-горната скара на фурната и печете 25–30 мин, докато тестото се надигне и добие златист цвят. Поднесете с грейви сос и броколи (или любимите ви зеленчуци).

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Хрупкав карамелен сладкиш с боровинки и тиквени семки

Goodfood 55 м , сушени червени боровинки, брашно с набухвател, светла кафява захар, тъмен шоколадов чипс, масло, тиквени семки, овесени ядки, готов карамел 8 продукта

Препоръчани

Коментари

....................................