Печено пиле по средиземноморски

Печено пиле по средиземноморски

Подготовка 15 мин Приготвяне 40 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Тази лека вечеря е не само много вкусна, но и лесна за приготвяне

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
401 ккал 21 г 9 г 9 г 8 г 3 г 45 г 0.63 г
Захар Фибри Протеини Сол 8 г 3 г 45 г 0.63 г
401 ккал 21 г 9 г 9 г 8 г 3 г 45 г 0.63 г

Продукти

  • 2 червени чушки, почистени и нарязани на парчета
  • 1 глава червен лук, нарязана на парчета
  • 2 ч.л. зехтин
  • 4 пилешки гърди, с кожата
  • 75 г топено сирене с Чесън и подправки
  • 200 г чери домати
  • шепа черни маслини

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200ºC (180ºC с обдухване). В голяма тава разбъркайте чушките и лука с половината зехтин. Запечете ги за 10 мин на най-горното ниво на фурната.

2. Внимателно направете „джоб” между кожата и месото на пилешките гърди, без да отделяте кожата изцяло. Разпределете топеното сирене вътре, загладете кожата и я намажете с остатъка от зехтина. Овкусете със сол и пипер и наредете гърдите в тавата с чушките, като прибавите доматите и маслините. Върнете във фурната за още 25-30 мин, докато месото се изпече и отгоре стане златисто. По желание сервирайте с печени картофи.

Коментирай
Харесай 2 Милена IRINA SOKOLOVA

Тагове

А-Я рецепти Здравословни Средиземноморска кухня Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Овесени ядки с канела, банан и ягоди

Goodfood 20 м
Сготви

Харесай Печени патладжани с пармезан

Goodfood 1 ч 35 м , босилек, патладжани, студено пресован зехтин, мед, пармезан, консерви чери домати, моцарела, Чесън, мащерка, хляб, сушени домати, хлебни трохи 12 продукта

Препоръчани

Коментари

..................................